Achter de schermen week 6 – 2021

Tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we afgelopen dagen zoal hebben uitgespookt. Van een nieuwe gastouder, brandweerles via internet en spelen in de sneeuw. En of Melle nog steeds een stuk rustiger is? Ook dat lees je in dit kijkje achter de schermen.

Maandagmorgen ging Evi weer naar de gastouder. Aangezien de vorige gastouder helaas is gestopt, gaat Evi nu ergens anders heen. Dat is wel erg wennen…. en gaat gepaard met een boel tranen helaas. Dus maandag morgen hadden we een huilende Melle en een huilende Evi. Lekkere start van een nieuwe week. Nadat Eef bij de gastouder was afgezet kroop Jorrit achter de computer om aan het werk te gaan. Halverwege de ochtend een kleine werkonderbreking voor een kopje koffie en een flesje melk.

Ik heb me de rest van de dag met Melle beziggehouden en met het huishouden op de momenten dat hij lekker lag te slapen. Maandag is ook altijd de dag dat ik de weekboodschappen bestel en een weekmenu maak met wat we gaan eten. Dat is toch altijd best een tijdrovend klusje.

Dinsdag ging Evi weer naar de gastouder en dit keer ging het al een stukje beter. Jorrit zat weer de de halve dag achter de computer en na de lunch hebben we samen nog een ‘Teams meeting’ gehad. Halverwege de middag nog een pianolesje en toen was het alweer tijd om Eef op te halen.

Woensdag werd er gekookt. Jorrit heeft vijf lekkere recepten gemaakt. Na het koken hebben we nog een lekkere wandeling gemaakt door de regen, wat eten uitgedeeld en de rest hebben we ’s avonds nog even opgepiept.

De volgende dag heeft Jorrit wat foto’s bewerkt en wat aanpassingen gedaan aan de recepten, mailtjes weggewerkt en een en ander ingepland. Eef en ik hebben samen lekker gerommeld in huis, een fruithapje gemaakt en spelletjes gespeeld.

Donderdagavond had Jorrit weer een avondje les. Dit keer was het een lesje via Teams en dat was toch niet helemaal optimaal hoor… Knap dat een heleboel scholieren dit inmiddels al weken volhouden, want Jorrit liep na een avond al te klagen. En nee, hij hoefde niet serieus met uitrukkleding voor de computer te zitten hoor hahaha.

Vrijdag werden er nog meer fruithapjes gemaakt, geknutseld, flink gewandeld en (zoals elke dag) de stand van de kookboeken top 10 bekeken. Blijft zo bizar om ons eigen boek in de top 10 te zien, laat staan twee boeken!

Het weekend kregen we nog bezoek van Jorrit zijn zusje en zij had zelfgemaakte taartjes bij zich. Jorrit’s zusje maakt hele leuke één- en tweepersoons taartjes die je kunt bestellen (petit patisserie), boffen wij even. De rest van de dag werd er voornamelijk voetbal gekeken en pianogespeeld.

En hoe zit het nou met Melle? Nadat hij de eerste twee weken bijna alleen maar heeft gehuild, is hij na een bezoekje aan een orthomanueel arts een heeeeeel stuk rustiger. Nu kwamen we erachter dat hij eigenlijk altijd een frons op zijn gezicht had voor de behandeling, die frons is ook opeens weg. Die roze (of blauwe) wolk was de eerste dagen ver te zoeken, maar nu is het echt wel genieten hoor!

Zondag werd er uiteraard flink in de sneeuw gespeeld. Evi keek haar ogen uit ‘wat veel sneeuw zeg!’. Al vroeg in de ochtend stonden Evi en Jorrit met twee broeken, drie truien, jas, sjaal en muts klaar om de sneeuwstorm te trotseren, buiten was het zelfs nog een beetje donker. Evi vond het erg leuk, maar toch ook wel erg koud…! Na een halfuurtje wilde ze toch wel even binnen lekker opwarmen., om een paar tellen later weer naar buiten te willen. Er zijn dus gisteren een heleboel setjes kleding doorheen gegaan haha.

Jorrit deed nog een poging met een bezem de oprit schoon te vegen, want een sneeuwschep is onzin (toch?!)… Na een halfuurtje gaf hij het toch maar op.

En vanmorgen hebben we zowaar weer eens kunnen ‘uitslapen’! Melle werd pas om 03:30u wakker, dus wij hebben van 23:00-03:30u aan een stuk door kunnen slapen. Dat was wel weer even lekker.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *