Achter de schermen week 7 – 2021

We beginnen deze nieuwe week weer met het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten zien wat we de afgelopen winterse week zoal hebben uitgespookt, van ijspret, sleeën, werken en een heleboel huiswerk. Kijk je mee?

Maandagmorgen begon met de uitdaging om de auto uit de sneeuw te krijgen, dat viel niet mee. De auto bleek aardig vast te zitten, maar na wat heen en weer steken kwamen we toch nog van onze plek. In een slakkentempo zijn we vervolgens richting de gastouder gereden om Eef weg te brengen. Het is nog steeds erg wennen voor Eef helaas, een nieuwe gastouder… Er komen nog aardig wat tranen aan te pas, hopelijk wordt dat snel beter.

Daarna is Jorrit achter de computer gedoken en ben ik met Melle in de weer geweest. Meneer had besloten die dag weinig te gaan slapen. Dus het was me een karweitje wel om hem enigszins rustig te houden en toch een beetje in slaap te krijgen.

Jorrit had het plan gevat om de mountainbike route in de buurt te gaan rijden door de sneeuw, samen met de buurman. Dat was erg lachen en vooral erg koud! Daarna snel omkleden om Evi weer op te halen. En Evi vond het wel lang duren allemaal ‘papa dat duurde lang zeg’ haha. Al glibberend weer richting huis gereden, dat ging goed maar scheelde niet veel…

De volgende dag hetzelfde liedje. Eef weer naar de gastouder, Jorrit achter de computer en ik was met Melle in de weer. Blijkbaar was Melle moe van de dag daarvoor, want hij sliep de hele dag als een roos en moest iedere keer wakker gemaakt worden voor de fles. Had ik opeens mijn handen vrij en tijd om ook wat te werken.

Woensdag werd er zoals gewoonlijk gekookt, en dat nog wel op mijn verjaardag. Die dag mocht ik namelijk 30 kaarsjes uitblazen. Helaas was het niet het feestje wat je verwacht bij een 30ste verjaardag. Ik had besloten om het ook maar niet te vieren.

Wel van Jorrit en de kinderen nog een paar leuke cadeautjes gekregen en mijn zus is nog even langs geweest. Melle wilde blijkbaar niks van het ‘feestgedruis’ missen, want ook die dag was het haast onmogelijk om hem in slaap te krijgen. Dat is sinds die dag ook niet veel beter geworden helaas…. Woensdag was ook de eerste dag in ongeveer twee maanden tijd dat Evi weer naar de peuterspeelzaal mocht. Daar mocht ze nog trakteren om te vieren dat ze grote zus geworden is.

Donderdag moest er nog wat gewerkt worden, huiswerk gemaakt worden en besloot Melle dat het wel eens tijd werd voor een grote lach. Donderdag moest ik ook voor het eerst met Melle naar het consultatiebureau.

Na de lunch is Jorrit nog een keer met zijn mountainbike op pad geweest. Eind van de middag ben ik met Eef samen het ijs op gegaan en dat was voor Eef de eerste keer. Ondertussen hees Jorrit zich in zijn brandweeroutfit voor een avondje levensreddendhandelen.

Vrijdag kreeg Evi een vriendinnetje op visite. Ondertussen zat Jorrit wat laatste klusjes te doen achter de computer om daarna verder te gaan met wat huiswerk. Komende dinsdag heeft hij een eerste examen, spannend!

Eind van de middag heeft Jorrit even ergens schaatsen vandaag getoverd om voor het eerst in tijden weer eens de ijzers onder te binden. Hij heeft iets van 15 jaar op schaatsen gezeten, maar de spiertjes zijn allemaal niet meer zo soepel haha.

Het weekend moest er natuurlijk nog meer geschaatst worden. Verder is er pianogespeeld, geknutseld, ging Evi uit logeren, hebben we geluierd, schaatsen gekeken, gewandeld, nog wat schoongemaakt en opgeruimd. Een beetje die standaard weekend dingen nu er nog steeds verder niet veel te beleven is.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 7 – 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *