Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 8 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – Vorige week was weer een normale week, iedereen weer fit en lekker terug in het ritme. Van het maken van nieuwe recepten, een rondje fietsen tot dienst bij de brandweer en naar de speeltuin. Kijk je mee?!

Maandagmorgen brachten we de kinderen, nadat iedereen een week uit de running is geweest, weer lekker naar school en de gastouder. Eef had een beetje moeite met naar school gaan, maar eenmaal het schoolplein in het vizier en het was weer prima gelukkig. Thuis kropen we lekker achter de computer om een boodschappenlijstje te maken en wat inhaalwerkzaamheden te verrichten na een week niet echt te hebben gewerkt.

Nadat de weekboodschappen weer binnen waren zijn we nog even in de keuken aan de slag gegaan met twee nieuwe recepten. Daarna is Jorrit nog een ommetje gaan fietsen en niet veel later kwam er wat familie over de vloer om pannenkoeken te komen eten.

De volgende ochtend ging Jorrit vroeg op pad voor een dienst bij de brandweer. Het was een erg gezellige dienst, zo op Valentijnsdag. Er is lekker gesport, geoefend en vooral erg lekker gegeten. De quiche hete kip stond op het menu en die viel gelukkig erg goed in de smaak.

Terwijl Jorrit aan het werk was, bracht ik de kids weg. Daarna ben ik ook nog even een poosje op de computer bezig geweest en na de lunch ben ik even langs Ikea en Loods5 gereden. De verhuizing komt langzaam aan steeds dichterbij en dan ontkom je er toch niet aan dat er weer wat spullen bij Ikea gehaald moeten worden. Ook zijn we nog steeds op zoek naar leuke eetkamerstoelen die een beetje kidsproof zijn, dat valt nog niet mee…

De volgende ochtend kwam Jorrit mooi op tijd thuis om broodjes te smeren en Eef naar school te brengen. Ondertussen ging ik met Melle even de hond uitlaten en daarna doken we de keuken in om nieuwe recepten te maken. Een vriendin kwam gezellig helpen met koken en eind van de dag stonden er zes heerlijke recepten op de foto. De helft van het eten ging met de vriendin mee naar huis en de rest hebben we ‘s avonds nog even opgewarmd. Na het eten ben ik naar yoga gegaan en bracht Jorrit de kleintjes naar bed.

Afgelopen week ontvingen we ook een exemplaar van het Mjam ZOET magazine, want daarin vind je een klein interview met ons en een paar hele lekkere recepten uit ons kookboek Lekker en Simpel 10 jaar.

Donderdag hebben we eerst wat klusjes voor de website gedaan en daarna zijn we even gaan lunchen in Ermelo. Ik had nog een verjaardagslunch tegoed en we zijn naar een gezellig Italiaans restaurantje gegaan waar we al een keer eerder hadden gegeten. Na de lunch ging Jorrit nog even squashen en ben ik vast met het avondeten aan de slag gegaan.

Vrijdag stond er voor Jorrit een oefendag bij de brandweer op het programma. Melle en ik hadden, nadat we Eef bij school hadden afgezet, even een boodschapje gedaan en wat lekkers gehaald voor de lunch. Verder hebben we nog wat laatste klusjes voor de site gedaan, even langs de vuilnisbelt gereden en wat spullen naar de kringloop gebracht.

Zaterdagochtend stond Jorrit om 05:30u naast zijn bed om zich klaar te maken voor een 24uursdienst bij de brandweer. Nadat we hier thuis de dag lekker rustig aan waren begonnen, zijn we nog even naar het tuincentrum geweest. In de middag hebben we tijdens Melle z’n dutje lekker een beetje gerommeld in huis, geknutseld, de theelade georganiseerd en even een filmpje gekeken. Daarna zijn we bij m’n zus langs geweest en die kwam ‘s avonds bij ons een hapje eten gezellig.

De volgende dag hebben we lekker ontbeten met z’n allen, een boodschapje gedaan en daarna kwam een collega van Jorrit gezellig op visite.

Onze kookboeken