Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 9 – 2021

Ook deze week beginnen we weer met het wekelijkse kijkje achter de schermen. Afgelopen week is er veel gewerkt, hebben we een paar klusjes in huis gedaan en heeft Jorrit de bossen weer eens onveilig gemaakt. Kijk je mee?

Maandag hoefde we niet vroeg op pad, want de gastouder was gesloten vanwege de voorjaarsvakantie. Dus terwijl Eef en ik het een beetje rustig aan deden, kroop Jorrit achter de computer. Halverwege de ochtend hadden we een videomeeting met de uitgever. Deze week verschijnt de herdruk van de boeken ‘Elke dag‘ en ‘200 hoofdgerechten‘. Mocht je ze nog niet in huis hebben, ze zijn dus weer verkrijgbaar, onder andere hier of bij de lokale boekhandel.

Daarna zijn Eef en ik nog even op de bakfiets naar de bakker gereden. Onderweg naar huis lekker aan de kaasstengel.

Dinsdag verliep eigenlijk hetzelfde als maandag. Jorrit achter de computer en ik samen met de kinderen, blijft raar om te zeggen ‘kinderen’ haha. Melle had even een mindere dag dinsdag, hij deed overdag geen oog dicht. Evi heeft gezellig bij opa en oma gespeeld. Eind van de middag werd de bakfiets weer van stal gehaald om Eef op te halen.

‘s Avonds hadden we onze nichtjes te logeren, super gezellig! Ondertussen was Jorrit nog de hort op voor een hele toffe avond bij de brandweer.

De volgende dag werd er weer gekookt, kwam er een vriendinnetje bij Eef spelen en is Jorrit nog druk geweest met huiswerk.

Ook donderdag moest er nog een en ander op de computer gebeuren, hebben we wat klusjes in huis gedaan en verder was het wederom niet een hele spannende dag. Op zich gaan de dagen een beetje ongemerkt voorbij, daar heb ik eigenlijk steeds pas erg in op de dag dat ik het ‘achter de schermen’ artikel aan het maken ben.

We hebben een leuk naamlampje opgehangen in Evi haar kamer en een lamp in de tuin vervangen, voor de derde keer… Op de een of andere manier gaat die lamp elke keer stuk doordat mieren er een nest in bouwen. Nu hebben we een ander lampje gekocht, eentje waar de mieren als het goed is niet in kunnen.

Vrijdag zijn we voor het eerst met z’n allen echt op stap gegaan. We zijn een visje gaan eten op Urk. Het was me een partijtje koud, maar in de kofferbak uit de wind was het wel goed te doen. Het uitje stelde niet veel voor, maar we vonden het heerlijk om er weer eens uit te zijn.

Het weekend hebben we lekker geluierd, veel gewandeld en Jorrit is zelfs twee keer met z’n mountainbike op pad geweest. Een rondje in Harderwijk en een rondje in Dronten. Verder hebben we hele lekkere cakejes gebakken, veel piano gespeeld, voetbal gekeken, eten besteld en gewerkt.

Onze kookboeken