De make-over van onze keuken, deel I

IMG_0037
Welkom in onze keuken! We brengen heel wat uurtjes met plezier door in de keuken. De keuken is voor ons dan ook een belangrijke plek in ons huis. We zouden het liefst een gigantische keuken hebben die groter is dan onze woonkamer. Maar voor nu moeten we het met een ietwat kleine keuken doen, maar dat is niet erg. Al sinds we anderhalf jaar geleden zijn naar ons huidige appartement zijn verhuisd, wilden wij onze keuken verbouwen. We missen opbergruimte, een grote koelkast maar vooral een hele mooie keuken. Toen we met Koak Design spraken over de mogelijkheden die er voor ons zijn in onze huidige keuken en wat zij voor ons kunnen betekenen, wisten wij het zeker: we gaan onze keuken een make-over geven!

IMG_0274
Onze huidige keuken
We hebben momenteel een simpele keuken met drie kastjes onder en drie kastjes boven. Daarnaast hebben we een losse, kleine koelkast met daarop een aparte kookplaat (waar we ons erg aan storen). Ook vinden we ons huidige aanrechtbladblad niet erg mooi en zitten er al veel krasjes (geen idee hoe dat kan) in het blad. Naast de keukenkastjes hebben we een roltafel van de Ikea waarop onze magnetronoven en onze blender staat. Onder de magnetronoven bewaren we verschillende keukenapparaten zoals onze Kitchenaid, een keukenmachine en ons messenblok. We houden ons aanrechtblad graag leeg; daar staat behalve een waterkoker weinig op. Onze keukenkastjes puilen uit met eten, keukenapparatuur en servies, dus het is tijd dat we meer opbergruimte gaan creëren. We zijn echt super enthousiast en hebben heel veel zin in de keuken make-over. We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat en hebben er heel veel zin in!
IMG_0047
IMG_0081
IMG_0077
PicMonkey Collage
Koak Design
Koak Design wordt gerund door Sandy en Frank. Zij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van interieurs en het verbouwen van woningen. In het kort gezegd kun je bij Koak Design terecht als je houdt van duurzame, mooie en natuurlijke interieurs. Het is eigenlijk heel simpel. In principe werkt Koak Design met Ikea Keukens, de basis van een Ikea keuken is namelijk goed. De deurtjes en het aanrechtblad verzorgd Koak Design. Door een betaalbare keuken van Ikea te voorzien van mooie massieve eikenhouten deurtjes en een betonnen werkblad, krijg je een hele mooie en unieke keuken. Kortom, wij kunnen niet wachten!

Het plan
Het plan is om de huidige keuken uit te breiden met twee grote inbouwkasten op de plek waar nu de roltafel staat (rechts). In één van de inbouwkasten wordt een grote koelkast + vriezer geplaatst. In de andere inbouwkast ontstaat er ruimte om onder andere eten, kruiden en keukenapparatuur op te bergen. Alle keukendeurtjes en de frontjes van de lades worden vervangen door eikenhouten, greeploze deuren. Ook de grote inbouwkasten zullen deze deurtjes krijgen. De huidige koelkast gaat weg, net als de gaskookplaat. Op deze plek komt een mooi nieuw Smeg gasfornuis van roestvrijstaal en een grote oven (yes!).

Als laatste wordt ons huidig kunststof aanrechtblad vervangen door een prachtig, dik betonnen aanrechtblad dat meestal ter plaatse wordt gemaakt/gegoten. Een betonnen aanrechtblad is te realiseren in verschillende diktes en grijstinten. Wij hebben zelf gekozen voor een lichtgrijs aanrechtblad van 6 centimeter dik. Natuurlijk vervangen we ook nog de kraan en de wasbak.

Binnenkort gaat onze keuken renovatie beginnen en we gaan jullie natuurlijk het eindresultaat laten zien!

Koak design Koak design
koak

Onze kookboeken

11 reacties op “De make-over van onze keuken, deel I”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *