Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Een kijkje in de keuken van …

Een kijkje in de keuken van ...
Vandaag krijgen jullie een kijkje in de keuken van Merel van Mode d’Amorie. Het is misschien een klein keukentje maar dat maakt hem zeker niet minder leuk. Benieuwd hoe Merel haar keuken heeft ingericht en wat ze altijd in de voorraadkast heeft staan? Kijk dan gauw verder.

Ben je veel in de keuken te vinden?
“Niet meer dan ieder ander zou ik haast zeggen. Ik begin de dag aan onze keukentafel, gezellig gedekt, voor een ontbijtje. Als ik thuis ben smeer ik daar ook ’s middags mijn brood en ’s avonds sta ik samen met mijn vriend achter het aanrecht om het avondeten te verzorgen. ’s Winters sta ik misschien nog net even wat vaker in de keuken om zo nu en dan een lekkere warme chocolademelk voor mezelf klaar te maken.”

Thuis koken of uiteten?
“Ik zou zeggen thuis koken. Puur omdat ik het fijn vind om precies dat te kunnen eten waar ik op dat moment echt zin in heb. Niet dat ik niet kan genieten van een – van begin tot het eind goed verzorgde maaltijd in een restaurant.”
PicMonkey Collage2
Wat is je lievelingsrestaurant?
“Als ik dan toch buiten de deur eet ga ik het liefst naar Loetje in Amsterdam. Zij staan bekend om hun heerlijke biefstuk; niet teveel poespas, gewoon een goede biefstuk in een flinke plas jus. En laat dat nou precies zijn hoe ik mijn biefstuk het liefst eet. Lekker en simpel zullen we maar zeggen.”

Wat heb jij altijd in je voorraadkast staan?
“Wij hebben maar een kleine voorraadkast, dus ik heb het tot een uitdaging gemaakt om hem niet tot de nok te vullen. Er staan dingen in als keukenrollen, rijst, pasta in enkele varianten, suiker, ontbijtkoek, kruiden als kardemom en paprikapoeder; ik grijp nooit ergens naar mis.”

Waar doe je meestal je boodschappen?
“Het liefst ga ik naar de Albert Heijn omdat ik zo mijn voorkeuren heb voor enkele producten van het huismerk, maar de Jumbo is dichterbij, dus daar kom ik uiteindelijk toch vaker.”

Gebruik jij vaak kruiden in je gerechten? En welke kruiden heb jij altijd op voorraad?
“In alle eerlijkheid, ik ben niet zo van ‘een snufje van dit en een van snufje dat’. Ik heb wel een basisvoorraadje kruiden aangelegd, maar ik laat ze toch vaak links liggen. De laatste dagen tover ik ze voornamelijk tevoorschijn bij het maken van mijn eerdergenoemde warme chocolademelk. Deze voorzie ik dan wel graag van een beetje kaneel, kardemom en wat kruidnagel.”
IMG_9105
Wat is er absoluut onmisbaar in je keuken?
“Een goed mes en maar vooral ook mijn dunschiller, die ik onder andere gebruik om aardappels te schillen. Dit omdat ik niet zo goed overweg kan met een aardappelschilmesje.”

Wat ontbreekt er in je keuken en zou je nog graag willen hebben?
“Door ruimte gebrek hebben we momenteel geen oven. Dat vind ik wel een groot gemis. Ik ben vooral gek op bakken, dus een goede oven, waarin ik lekkere cheesecakes en brownies in kan bakken zou ik graag nog willen hebben.”

Hoe ziet je droomkeuken eruit?
“Eigenlijk ben ik zeer tevreden met de keuken die ik op het moment heb. Qua uitstraling zou ik er dan ook weinig aan veranderen, maar de keuken in zijn geheel zou nog wel wat groter mogen. Een kookeiland heb ik ook altijd al mooi gevonden, eventueel met barkrukken zodat er ook aan gegeten kan worden. Als laatste zou ik mijn huidige aanrechtblad vervangen door een marmeren variant. ”

Bedankt Merel voor het kijkje in jouw keuken!
IMG_9119

IMG_9109 IMG_9086kopie   IMG_9075

Onze kookboeken