Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Een kijkje in de keuken van …

IMG_6985
Een tijdje geleden hebben we jullie een kijkje gegeven in onze keuken. Omdat daar veel leuke reacties opkwamen, geven we jullie vandaag een kijkje in de keuken van Ianna. Ianna blogt over gezond eten op Beginspiration. Laat vooral weten of jullie het leuk vonden om een kijkje te krijgen in iemand zijn keuken.

Ben je veel in de keuken te vinden?
Ja, zeker. Ik ben veel in de keuken te vinden voor onder andere mijn blog Beginspiration.nl. In drukke periodes sta ik vaak een hele dag in de week in de keuken om meerdere recepten voor mijn blog te koken. Heb ik het wat minder druk, dan ben ik gewoon ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds in de keuken te vinden om voor mezelf iets lekkers te maken en vaak maak ik dan ook een recept voor mijn blog.

Thuis koken of uiteten?
Op dit moment zeg ik thuis koken. De laatste tijd ben ik best wel veel uiteten geweest, dus dan is het lekker om gewoon thuis te eten. Samen met mijn vriend ga ik vaak eten, we vinden het namelijk heel leuk om nieuwe plekjes te ontdekken. Als we een goed restaurant hebben ontdekt, dan gaan we vaak weer terug. Daarnaast wonen we in Amsterdam en daar worden zo vaak nieuwe restaurants geopend en die gaan we graag uitproberen. We gaan ongeveer 1 tot 2 keer per week buiten de deur eten.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Er zijn eigenlijk een heleboel restaurants waar ik graag kom. Dit zijn een paar van mijn favoriete restaurants in Amsterdam: Kaagman & Kortekaas (Franse keuken), Rijsel (Franse keuken), Toscanini (Italiaanse keuken), om te lunchen ga ik graag naar Stek en voor koffie ben ik regelmatig bij Rum baba te vinden.

Wat heb jij altijd in je voorraadkast staan? (denk aan tomatenblokjes, pasta, rijst)
Mijn voorraadkast zit eigenlijk altijd goed gevuld. Ik heb altijd wel wat in de kast staan waarmee ik een maaltijd in elkaar kan draaien. Ingredienten die ik echt altijd in huis heb zijn:

 • tomatenblokjes
 • uien/knoflook
 • peulvruchten zoals linzen en bonen (lekker in soep, stoofpotjes en salades)
 • noten en zaden
 • pasta, noedels en rijst
 • champagne (je weet nooit wanneer er iets te vieren is haha)
 • gedroogde kruiden
 • olie
 • parmezaanse kaas
 • zelfgemaakte bouillon en citroengras in de diepvries
 • bevroren fruit

Waar doe je meestal je boodschappen?
Ik ga naar verschillende winkels om al mijn boodschappen te halen. Mijn vlees haal ik bij slagerij de Wit in Amsterdam Oost, vis haal ik bij Frank’s Smokehouse en voor de rest van mijn boodschappen ga ik naar Vomar, Marqt of Ekoplaza.

Gebruik jij vaak kruiden in je gerechten? En als je 3 kruiden mocht uitkiezen, welke zou je dan kiezen?
Ja ik ben echt dol op kruiden. Ik heb een heel kastje vol met allemaal bakjes en potjes met gedroogde kruiden. Kruiden zijn echt de smaakmakers in je gerechten. Oef wat moeilijk om maar 3 kruiden uit te mogen kiezen. Ik moet zeggen dat mijn keuze voor kruiden per seizoen wel verschilt maar op dit moment zou ik denk ik kiezen voor koriander, smokey paprikapoeder en oregano. Je kunt deze kruiden gebruiken in allerlei verschillende gerechten.

Wat is er absoluut onmisbaar in je keuken?
Wat echt absoluut onmisbaar in een keuken is voor mij toch wel echt een goede (koeken)pan en een scherp mes. Ik kan koken zonder een keukenmachine, een oven of een blender. Maar zonder een goede koekenpan of een scherp mes, kom ik niet ver.

Wat ontbreekt er in je keuken en zou je nog graag willen hebben?
Eigenlijk ontbreekt er voor mij niet veel maar ik zou wel heel graag een ijsmachine willen hebben. Het lijkt mij zo leuk om zelf ijs te maken en je eigen smaken te kunnen kiezen. Helaas moet ik eerst een grote diepvries voordat ik een ijsmachine kan aanschaffen. Ik heb nu een heel klein diepvriesvakje in mijn koelkast.

Hoe ziet je droomkeuken eruit?
Heb je even? Haha. Het liefste zou ik een hele grote keuken willen met alles erop en eraan. Een gigantische koelkast en een grote diepvries. Daarnaast wil ik het liefst een kookeiland met een marmeren blad, om mooi brood en verse pasta te maken. Ook een Quooker, en twee ovens zou heel erg fijn zijn. Achja, dromen mag toch?
IMG_6917
PicMonkey Collage2IMG_6934  IMG_6971
IMG_6968  IMG_7006 PicMonkey Collage1

Onze kookboeken