Eetdagboek Yorien #4: sporteditie

 photo Pasta ovenschotel met muesli 4_zpsjktw79it.jpg

Doordat ik veel vanuit huis werk, kan ik zelf mijn tijd indelen. Ik sta graag wat eerder op, zodat ik eerst een uurtje kan sporten in de sportschool onder mijn appartement voordat mijn dag begint. Ik probeer dit minstens 4 keer per week te doen. Alvorens het strekken en stretchen begint, vind ik het fijn om iets te eten. Op het internet kan je een hoop vinden over wat je nou moet eten voor het sporten, maar de meningen buigen sterk uiteen. Daarom eet ik gewoon iets waar ik me prettig bij voel, dit is meestal iets met veel koolhydraten en wat vet. 

 photo eetdagboek sporteditie 2_zpshpibwsa5.jpg

Pindakaas en banaan… Eén van mijn lievelingscombinaties voor het ontbijt. Ik eet twee lichte crackers met pindakaas met meestal wat plakjes banaan (op de ochtend van de foto waren helaas de bananen op). Deze snelle snack geeft me genoeg energie om een uur lang actief bezig te zijn, zonder dat het me opvult en in de weg zit. Ik drink er wat water bij.

 photo havermoutpannenkoek met peer 2_zpsf6skcpd8.jpg

Na het sporten ben ik toe aan snelle, warme douche. Ondertussen verheug ik me vast op een groot zoet ontbijt. Ik bak twee havermoutpannenkoekjes, die ik garneer met wat kaneel en pindakaas. Daarbij eet ik een peer met schil.

 photo wraps meeneemtussendoortjes_zpsvzf6c7zb.jpg

Voor lunch eet ik twee wraps met boerenkool, tomaat, paprika, champignons en avocado. Boerenkool vind ik nog steeds niet lekker, maar er zitten zoveel goede stoffen in dat het het waard is. Ik voeg elke keer als groenten aan het wokken ben, een handje van het groene spul erbij. Op deze manier is de smaak niet overheersend en krijg ik (bijna) ongemerkt toch de vitamines binnen. Ook de avocado maakt geen deel uit van mijn lijst van lievelingsgroenten.  Echter, zo’n ‘drakenei’ (hoe mijn vrienden en ik de groene vrucht noemen) bevat heel veel gezonde vetten die mijn droge haar goed kan gebruiken.

 photo Pasta ovenschotel met muesli 4_zpsjktw79it.jpg

Voor het avondeten maakte ik een pasta-ovenschotel met mais, champignons en spinazie en wat muesli bovenop. Dit was de eerste keer dat ik muesli heb gebruikt in een ovenschotel. Ik vond het erg geslaagd! Doordat de muesli lekker knapperig is, is het een goede vervanger van geraspte kaas. Ook gaven de rozijnen het gerecht iets zoets.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *