Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Knutselen met Babybel voor CliniClowns

IMG_0341
Wie kent ze niet? De kleine kaasjes in een opvallende rode verpakking, Mini Babybel. Vroeger kreeg ik regelmatig een mini Babybel mee naar school om op te smikkelen in de pauze. Want voor zolang als ik mij kan herinneren, houd ik meer van hartig dan van zoet. Kaas is dan ook vaak favoriet, bijvoorbeeld op een rijstwafel of zo uit het vuistje. Wat ik toen niet wist, maar waar ik nu achter gekomen ben, is dat je met de rode buitenlaag van een mini Babybel kunt knutselen. We gaan jullie vandaag, onder andere in een filmpje, laten zien wat voor leuke dingen je met Babybel kunt doen, naast dat je het natuurlijk lekker kunt opeten.

Mini Babybel zijn ideaal om mee te nemen naar school of werk, omdat ze lekker klein van formaat zijn en buiten de koelkast bewaard kunnen worden. Wat wij ook fijn vinden, is dat er geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Daarnaast heeft Babybel momenteel een goede actie. In een wereld vol met regeltjes is het af en toe fijn om jezelf weer even kind te laten voelen of te zijn. Babybel vindt plezier maken erg belangrijk. Helaas is dat niet voor iedereen even makkelijk. Daarom steunt Babybel kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie. Voor elke foto met een creatie van een figuurtje met de rode Babybelwas, doneert Babybel 1 euro aan CliniClowns. Upload jouw creatie(s) op de website van Mini Babybel. CliniClowns spelen met zieke en gehandicapte kinderen om zo de kwaliteit van hun leven te bevorderen zodat ze weer even kind kunnen zijn.


Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Wij zijn aan de slag gegaan met de kaasjes van Mini Babybel en hebben een aantal toffe creaties gemaakt. We hebben onder andere twee poppetjes en twee hondjes gemaakt. Zijn ze niet schattig? Met ongeveer 1 à 2 mini Babybels kun je een poppetje maken.
IMG_0334
IMG_0352
Ben je geïnspireerd door onze leuke creaties? Maak dan nu ook een leuk figuurtje met de rode was van Babybel, upload je foto op de website van Babybel en doneer op deze manier 1 euro aan CliniClowns. Deze actie loopt tot en met 28 augustus 2015.
IMG_0351
Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Babybel.

Onze kookboeken