Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
maiskolf bereiden

Een maiskolf bereiden, doe je zo!

maiskolf bereiden
Iets wat ik echt bij de zomer vindt horen is een maiskolf, ze geven ons echt het ultieme zomergevoel. Daarnaast zijn maiskolven niet alleen erg lekker maar ook eens heel erg gezond en veelzijdig. In dit artikel vertellen wij je hoe je een maiskolf kunt bereiden. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Koken
Maïskolven kun je heel gemakkelijk koken. Maak de maiskolven eventueel schoon (als je verse gebruikt) en breng een grote pan met water aan de kook. Leg of zet de maiskolven rechtop in de pan en kook circa 15-20 minuten. Je kunt eventueel nog een klontje boter of een schep suiker aan het kookwater toevoegen. Eventueel kun je na het koken de maiskolven nog een paar minuutjes aanbakken in een pan met een klontje boter en ze vervolgens op smaak brengen met een snufje zout.

In de magnetron
Maiskolven kun je ook super simpel in de magnetron bereiden. Schoongemaakte maiskolven wikkel je in een stuk bakpapier en leg je vervolgens ongeveer 4 tot 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Als je verse maiskolven gebruikt die nog niet schoon zijn gemaakt kun je ze ook in het geheel, zonder bakpapier, in de magnetron leggen. Ook deze gaan ongeveer 4-6 minuten in de magnetron.

Op de grill/bbq
Mijn favoriete manier om een maiskolf te bereiden is toch wel op de barbecue. Door de barbecue krijgen ze een heerlijke rokerige smaak, snufje zout er overheen en niets meer aan doen! Kook verse maiskolven circa 5-10 minuten voor en leg ze daarna een minuut of 10-15 op de barbecue totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Vergeet ze niet regelmatig om te draaien.

We zijn heel erg benieuwd hoe jij het liefste een maiskolf bereidt. Laat het hieronder weten in de comments. 

Onze kookboeken