Nom nom nom tag

 photo PicMonkeyCollage_zps8c6eca38.jpg

Op verschillende blogs zagen we Nom Nom Nom tag voorbij komen: een leuke vragenlijst met vragen over eten. Het leek ons leuk om jullie wat meer over ons te vertellen en ons een klein kijkje in onze keuken te geven.

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

 • Jorrit: ik ben gek op een broodje kaassouffle met pindasaus en plakjes ei (echt heel slecht!) en ik ben ook echt gek van rauw koekjesdeeg. Het liefste maak ik gewoon een heleboel koekjesdeeg om dit zo lekker rauw op te eten (ik doe het alleen niet!)
 • Sofie: ik eet eigenlijk geen ‘gekke’ dingen. Ik heb alleen wel dat ik soms echt ineens, op een bepaald tijdstip of het nou ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is,  kan snakken naar bijvoorbeeld een kroket. Maar hier geef ik mij eigenlijk nooit aan toe.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

 • Jorrit & Sofie: met stip op nummer 1: risotto en pasta pesto op nummer 2.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

  • Jorrit & Sofie: daar zijn we het heel erg over eens: Vapiano. Voor degene die het niet weten: wij zijn echt gek op Vapiano! Het liefste zouden we hier elke dag wel eten. Op dit moment eten we bijna wekelijks bij Vapiano.

 photo B5E2BC29-B4C2-4A82-9C3C-9149D4E71916_zpsjo32qgjo.jpg

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

 • Jorrit: haha, dat zou dan een broodje kaassouffle met pindasaus en plakjes ei worden.
 • Sofie: ik ben gek op een sandwich met parmaham, zongedroogde tomaatjes, rode ui, pijnboompitten en oude kaas. Het broodje zou dan de Italian special heten.

Deel een handige kooktip:

 • Jorrit: voordat je een blikje cola opent tik je een paar keer op de bovenkant van het blikje. Dit voorkomt dat het blikje gaat spuiten als je hem opent, ook al heb je het blikje geschud.
 • Sofie: ik heb soms moeite met het openen van een glazen pot. Ik trek dan een roze (schoonmaak)handschoen aan en dan krijg ik met gemak de pot open.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

 • Jorrit: een recept met Coca Cola. Dus binnenkort kunnen jullie op Lekker en Simpel een recept met cola verwachten.
 • Sofie: ik wil graag nog eens creme brulee en kruidcake maken.

 photo IMG_3848_zpsde3f9cd8.jpg

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten

 • Jorrit & Sofie: het liefst zelf koken, dan buiten de deur eten (bij Vapiano) en als laatste eten bestellen (dat doen we niet zo graag).

Ben je ergens allergisch voor?

 • Jorrit & Sofie: nee, gelukkig niet.

 photo 4F102BE9-8BEB-49E6-8935-5754450C9F7B_zps9rrloqpt.jpg

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

 • Jorrit: cola, chocolade en kaas maar dat is eigenlijk niet van de laatste tijd maar van de laatste jaren.
 • Sofie: de laatste tijd eet ik heel graag vanille yoghurt met cruesli, stukjes chocolade en blauwe bessen en daarnaast houd ik echt van risotto. Het liefste eet ik elke dag risotto.

Wat is je favoriete toetje?

 • Jorrit & Sofie: we zijn eigenlijk geen grote toetjesliefhebbers. Maar als we een toetje eten is dat vaak chocolademousse of Ben&Jerry’s (Cookie Dough & Chocolate Fudge Brownie!) . En soms eten we nog wel eens, als we uit eten gaan, een puntje cheesecake.

 photo 322A7C06-E368-42C8-BAD8-2F615961EE1D_zpsxoj8peqx.jpg

Onze kookboeken

5 reacties op “Nom nom nom tag”
 • Desiree

  Koekjesdeeg is zo lekker! Ken je de egg-less cookie dough? Ik heb er ooit een recept voor gevonden, staat nog altijd in mijn nog-te-maken lijstje. Ik weet alleen niet meer waar ik het vandaan heb…

  Eggless Cookie Dough
  3/4 cup brown sugar
  1/4 cup butter, softened
  1/4 tsp. vanilla
  1/4 cup milk (almond)
  1 cup flour
  Pinch salt
  1/2 cup chocolate chips

 • Ingrid

  Nou wat dacht je van kip met cola!!::))Zalig

 • Ik vind deze TAG eigenlijk nog het leukste bij een foodblog! Superleuk om te lezen. Ik ben ook wel benieuwd naar een recept met cola – zal niet het gezondste avondmaal opleveren, maar ik ben ook een echte colaverslaafde, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *