Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Onze “beroemde” Turkse pizza

 photo foto-1_zpscb55e678.jpg

Gisteren liepen we even in Almere voor wat boodschapjes. We komen de parkeergarage uit ergens in een zijstraat van de stad. We lopen richting het centrum een snackbarretje voorbij toen we opeens op het raam een wel heel bekende foto zagen, de foto van onze Turkse pizza. Gelijk even een foto van gemaakt natuurlijk. Volgende keer als we in de buurt zijn lopen we eens naar binnen om te proeven of de pizza net zo lekker is als die van ons. Ons recept  is ook zeker meer dan de moeite waard om eens te proberen, je vindt hem daarom nogmaals in dit bericht terug. 

 photo foto_zps4487e243.jpg

Nogmaals het recept: 

Een lekker recept en een super snelle en eenvoudige manier om een Turkse pizza te maken, ook wel Lahmacun genoemd. Al eerder maakte we een Turkse pizza. Eerst zelf het deeg maken (wat nog best lastig kan zijn), het sausje en ga zo maar door. Op zich niet heel erg simpel, maar wel erg lekker. Gelukkig kregen we deze heerlijke tip van één van onze bezoekers, Yegâne, ontzettend bedankt! Zo makkelijk kan het dus zijn om een heerlijke Turkse pizza te maken en het is nog super snel klaar ook. 

 

Tijd: 10 minuten
Personen: circa 4 

Benodigdheden: 

  • 4 tortilla wraps
  • 150 gram filet americain
  • Ijsbergsla
  • Knoflooksaus
  • 1 ttheelepel sambal
  • 2 tomaten
  • Halve witte ui

Bereidingswijze: 

Begin met het voorverwarmen van de grill stand van de oven. Ondertussen snipper je een uitje en roer je deze door de filet americain.

Smeer een tortilla wrap in met het mengsel en leg deze kort, circa 2 minuten, onder de grill.

Je zou er twee tegelijk kunnen doen, door ze met de “besmeerde” kant op elkaar te leggen. Zorg ervoor dat ze niet te bruin/knapperig worden, dan zijn ze namelijk niet echt goed meer op te rollen.

Wanneer je ze onder de grill vandaan haalt, beleg je ze met wat ijsbergsla, stukjes tomaat en eventueel nog komkommer. Beetje sambal eroverheen en lekker wat knoflooksaus en klaar. In slechts 5 tot 10 minuten kunnen ze al op tafel staan!

Tip: Je kunt kant-en-klare knoflooksaus gebruiken, of heel eenvoudig zelf maken. Meng 5 eetlepels yoghurt met 1 theelepel knoflookpoeder (of een geraspte teen verse knoflook) met wat zout en peper. 

Onze kookboeken