Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tip: gehakt rullen

Tip: gehakt rullenAls ik tomatensaus maak, doe ik dat vaak met gehakt. Ik houd zelf niet zo van ‘sliertjes’ gehakt en lange tijd wist ik niet hoe ik gehakt het beste kan rullen zodat je geen sliertjes krijgt. Eigenlijk is het heel simpel en wij vertellen hoe!

Hoe ga je te werk?
Voordat ik het gehakt in een pan ga rullen, snijd ik met een mes het gehakt in kleinere stukken. Zo voorkom je dat je sliertjes gehakt in de pan doet. Vervolgens giet ik een scheutje olie in een pan en voeg ik beetje bij beetje het gehakt toe. Zou je alles in één keer in de pan doen dan kan je het niet lekker rullen. Met behulp van een houten lepel/spatel druk ik het gehakt uit elkaar. Daarna voeg ik weer een beetje gehakt toe en herhaal dit net zo lang totdat al het gehakt in de pan zit. Blijf steeds goed roeren en uit elkaar drukken zodat je niet alsnog klonterende stukjes gehakt krijgt. Succes!

Onze kookboeken