Tip: tomaten ontvellen

 photo DSC_1856_zps827595dd.jpg

Heb je wel eens ontvelde tomaten nodig voor een recept? Wij ontvellen regelmatig tomaten voor bijvoorbeeld tomatensalsa of een pastasaus. Het ontvellen van tomaten is helemaal niet moeilijk!

De oplossing
Kook water in je waterkoker. Maak een kruisje met een mes in de onderkant van de tomaten. Doe 4 of 5 tomaten in een kom of een pannetje naast elkaar. Als het water gekookt is, giet je dit in de kom bij de tomaten totdat de tomaten net onderstaan. Laat dit circa 1 minuut staan. Vervolgens giet je het water af en spoel je de tomaten met koud water. Vervolgens kun je heel makkelijk het velletje van de tomaten eraf halen.

Zelf nog handige keukentips? Deel ze dan met ons in de reacties! 

Onze kookboeken

3 reacties op “Tip: tomaten ontvellen”
 • AlexandraW.

  Nog eenvoudiger, zeker als je een grotere pan tomaten-soep of pasta saus gaat maken.
  Ze een grote pan met water op, tot het kookt.
  Ondertussen de tomaten inkerven/kruisje aan de onderkant zetten.
  Bij de steelaanzet een vork in de tomaat prikken en even in het kokende water houden en daarna in een bak koud water laten schrikken.
  Bij echt grote hoeveelheden, prik ik de tomaten niet aan de vork, maar laat ze met een schuimspaan in het kokende water zakken en haal ze op die manier ook weer naar boven. Vervolgens laten schrikken.

  Laatst op die manier ruim 2 1/2 kilo tomaten verwerkt tot pastasaus. en dan is per 4 of 5 opgieten vanuit de waterkoker echt geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *