Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Wat te doen met couscous?

 couscous

Couscous is een goede vervanger voor als je eens wat anders dan pasta, rijst of aardappels wilt eten. Couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen en is daardoor een gezonde keus. Je kunt couscous op verschillende manieren klaarmaken maar wij doen het eigenlijk altijd op de ‘snelle manier’. Je doet de benodigde couscous in een schaal met een verkruimeld bouillonblokje. Je giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Je mengt even alles snel door elkaar en legt vervolgens een schone theedoek over de schaal. Laat dit circa 5 minuten staan (af en toe roeren) en klaar is je couscous!

Couscous is een tarweproduct. Couscous wordt gemaakt van griesmeel van harde tarwe, die met water tot kleine harde korrels worden gewreven. Couscous wordt veel gegeten in Noord-Afrika maar ook in andere delen van Afrika en het Midden-Oosten. Ook in Nederland kun je tegenwoordig bijna bij alle supermarkten couscous vinden. Je kunt couscous niet alleen warm eten maar ook koud. Dus vervang eens de pasta in een pastasalade voor couscous. Maak lekker een grote hoeveelheid zodat je voor een paar dagen je lunch al bereidt hebt. Couscous zet erg uit, dus je hebt per persoon niet veel nodig, ongeveer 75 gram.

Hieronder kun je een aantal lekkere en simpele recepten met couscous vinden:

Couscous met gehakt, sperziebonen en paprika
Dit is nou echt zo’n gerechtje wat ideaal is voor als je bijvoorbeeld de hele dag hebt gewerkt maar toch een gezonde maaltijd op tafel wilt, een lekker en makkelijk recept. De couscous is ongeveer 5 minuten klaar en dan is het alleen nog een kwestie van het ‘sausje’ maken en klaar is je lekkere, snelle en gezonde maaltijd! 

Dessert met couscous, Griekse yoghurt en frambozen
Met couscous kun je ook een lekker zoet recept maken zoals dit toetje met Griekse yoghurt en frambozen. Je kunt, in plaats van frambozen, ook kiezen voor bijvoorbeeld banaan of blauwe bessen.

Groentecouscous met kikkererwten en pompoenpitten
Dit recept staat binnen 20-25 minuten op tafel en bevat lekker veel groenten. Ook koud is dit gerecht nog erg lekker. Dus houd je een restje over? Gooi dit dan niet weg maar bewaar het voor de lunch!

 photo IMG_0160_zps6ce0def5.jpg

Onze kookboeken