Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelf (zon)gedroogde tomaatjes maken

 photo 7746393410_6f1369fed1_z_zps0b27f8fc.jpg

Zongedroogde tomaatjes geven heel veel smaak aan een gerecht. Wij vinden ze dan ook heerlijk om te gebruiken in bladerdeeghapjes, pastagerechten of in wraps. Maar wist je dat je zelf heel gemakkelijk zongedroogde tomaatjes kunt maken?

Benodigdheden:

  • 500 gram trostomaten of cherrytomaatjes
  • een snufje zout
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper
  • 50 ml olijfolie
  • verse tijm of peterselie

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten in vieren. Vet een bakplaat in met wat olie en leg de partjes tomaat met het schilletje aan de onderkant op de bakplaat. Bestrooi de tomaten naar smaak met zout. Laat dit circa 20-30 minuten intrekken en verwarm ondertussen je oven voor op 100 graden. Bestrooi vervolgens de tomaten met verse zwarte peper en verse tijm of peterselie. Bak de tomaten voor minimaal 5 uur. Wil je de tomaten nog droger dan kun je de tomaten nog langer in de oven doen.

 photo 7746392906_2738148337_z_zpsdddaac65.jpg

Als de tomaatjes in de oven zitten, giet je ondertussen een laagje olijfolie in een pot en pers je hier het teentje knoflook bij uit. De olijfolie krijgt hierdoor een heerlijke smaak. Als de tomaatjes helemaal gedroogd zijn naar smaak en volledig afgekoeld, doe je deze in de pot met olijfolie en knoflook. Vul de pot verder aan met olijfolie totdat de tomaatjes volledig onder staan. Op deze manier kun je de (zon)gedroogde tomaatjes een paar maanden bewaren.

Zongedroogde tomaatjes kun je gebruiken in:

Bron: Food52

Onze kookboeken

8 reacties op “Zelf (zon)gedroogde tomaatjes maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.