Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Verfrissend water met een smaakje

  • Drinken

Door het mooie weer (ookal is het nog koud) krijg ik helemaal zin in salades en recepten met fruit. Op internet kwam ik drie lekkere recepten tegen voor water met een smaakje: citrus water, framboos-limoen water en ananas-munt water. Jummie, ik weet al wat er hier de hele zomer op tafel staat!

Citrus water

Snijd een sinaasappel, limoen en citroen in plakjes en halveer deze vervolgens. Doe de plakjes in een grote kan en druk vervolgens met bijvoorbeeld een houten lepel op het fruit zodat er wat sap vrij komt. Het fruit hoeft niet verpulvert te worden, er hoeft alleen wat sap vrij te komen. Vul vervolgens de kan aan met ijsblokjes en water, even roeren en klaar!

 photo 4681_zps44c70997.jpg

Framboos-limoen water

Snijd 2 limoen door midden en knijp de limoenen uit boven een grote kan. Doe de limoenen vervolgens in dezelfde kan en voeg vervolgens frambozen toe, na smaak. Druk met een houten lepel het fruit aan maar verpulver het niet! Aanvullen met ijsblokjes en water, roeren en bewaren in de koelkast.

 photo 4684_zps7c161b4b.jpg

Ananas en munt water

Je kunt ook diverse kruiden toevoegen aan water, zoals munt. Munt maakt een drankje lekker fris. Voor dit drankje doe je wat blaadjes munt in een grote kan, voeg wat stukjes ananas toe en druk met een houten lepel de ananas wat aan zodat er wat sap vrijkomt. Aanvullen met ijsblokjes en water, even roeren en klaar is je drankje.

 photo d3126b6c-5c45-4459-85fe-4cff9d9b0a0b_zps6be6e8a2.jpg
Bron: The Yummy Life

Onze kookboeken