Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Caprese plaattaart

  • Hoofdgerecht

 photo IMGP0573_zps8bc663ae.jpg

Bladerdeeg, heerlijk, we zijn erg gek op! Anne. van LiefsAnnebelle heeft ons een lekker en simpel recept gestuurd voor een bladerdeegtaart met pesto, tomaat en mozzarella. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Voor 2 personen

Benodigdheden:

  • Pesto
  • 2 tomaten
  • Mozzarella
  • 6 bladerdeeg plakjes, ontdooid
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor volgens de bereidingswijze van het pakje bladerdeeg. De eerste stap, na eventueel het zelf maken van de pesto met pijnboompitten, olijfolie, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas, is om met bladerdeeg een bodem te maken. photo IMGP0569_zps50f520e4.jpgDit kan je gewoon doen door plakjes bladerdeeg aan elkaar vast te kleven. photo IMGP0568_zps7cd0e68a.jpg

Ook is het heerlijk om de bodem van croissant deeg te maken. Verwarm na deze stap de oven voor op 220 graden. En dan is het gewoon een kwestie van beleggen!

 photo IMGP0571_zps25a34b2f.jpg

Je zou zelfs nog andere ingrediënten kunnen toevoegen, alles wat je lekker lijkt. Soms is koken of bakken ook een kwestie van uitproberen vind ik en kijken wat lekker is en wat niet. Als je klaar bent met beleggen gaat de plaattaart 30 minuten in de oven en dan is het smullen geblazen. Tip: Dit is ook een leuk recept voor een feestje. Bak een taart, snijd deze in grote stukken en serveer deze in een schaal.

 photo IMGP0573_zps8bc663ae.jpg

Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken