5x Griekse recepten

 photo PicMonkeyCollage_zps12a13d00.jpg

Over ongeveer een maand vertrekken wij voor een vakantie naar Griekenland. En om alvast in de stemming en Griekse sferen te komen, hebben we vijf van onze favoriete Griekse recepten op een rijtje gezet. In dit rijtje ontbreekt natuurlijk wel de souvlaki/pita gyros, maar dit recept is (helaas) moeilijk na te maken.

Gevulde wijnbladeren

 photo DSC_3732_zps2269a135.jpg

Griekse groentenschotel uit de oven

 photo DSC_3710_zpsf79c1a4b.jpg

Spanakorizo, ook wel spinazierijst

 photo DSC_3685_zpsbbac2f22.jpg

Griekse aardappeltjes uit de oven

Grieks broodje kip

Onze kookboeken

8 reacties op “5x Griekse recepten”
 • Ik wil graag nog eens naar Griekenland, lijkt me prachtig!

 • Hetty

  Heerlijk, Griekenland! Ons favoriete vakantieland! Wij zijn al in Lesbos geweest, Chios, Zakynthos, Corfu en de Peloponnesos. De laatste kan ik ook aanbevelen, heel mooi en veel te zien, vooral een uitstapje naar Olympia was de moeite waard!
  Even een vraagje; maakt het nog uit wat voor soort rijst je gebruikt voor de spanakorizo? Snelkookrijst of ‘gewone’ rijst?

  • Lekker en Simpel

   Wat leuk zeg dat jullie al zoveel plekken hebben bezocht in Griekenland. Ik ben ook dol op Peleponnesos, dat is echt prachtig deel van Griekenland! Het maakt trouwens niet zoveel uit welke rijst je gebruikt 🙂

 • Net terug van Kreta 🙂 kan ik nog een beetje nagenieten.

 • Leuk dat jullie weer naar Griekenland gaan! Vinden jullie het gewoon een mooi land dat jullie teruggaan of woont er familie ofzo? In elk geval heel veel plezier! Ik ben een keer op Rhodos geweest en vond dat al een prachtig eiland, dus ik zou graag ook nog een keer naar Griekenland gaan.

  • Lekker en Simpel

   Ik, Sofie, ben half Grieks en mijn ouders hebben een huis in Griekenland. Daarom brengen we ieder jaar in ieder geval een bezoekje aan Griekenland! Wat leuk dat je wel eens op Rhodos bent geweest, erg mooi eiland! Als je weer eens in Griekenland bent en een beetje in de buurt van Athene, ben je van harte welkom bij ons 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *