Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
aardappelpuree ovenschotel

Aardappelpuree ovenschotel met spek en kaas

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    30 min. oventijd
aardappelpuree ovenschotel

Paar dagen geleden stond ik voor een dilemma, want ik had zin in aardappelpuree maar Jorrit lust dit niet. Een leuke uitdaging dus, aardappelpuree maken maar zo dat ook Jorrit het lekker vindt. Er moest dus sowieso kaas aan te pas komen. Uiteindelijk is het deze aardappelpuree ovenschotel met spek en kaas geworden, erg lekker en ook Jorrit heeft ervan gegeten al hoefde ik het niet nog eens te maken hahaha.

aan de slag met de aardappelpuree ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd grote exemplaren in twee of vier stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels ongeveer 10-15 minuten totdat ze zacht zijn en gestampt kunnen worden.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan zonder olie. Zodra de aardappels zover zijn, stamp je ze samen met de boter en melk tot puree. Snijd de bosuitjes in ringen en doe de helft van de bosui, helft van het spek, wat geraspte kaas, snufje peper en een klein snufje nootmuskaat door de de puree. Schep de puree in een ovenschaal en verdeel de rest van de ui en spek over de bovenkant. Eventueel nog wat extra geraspte kaas erover en dan kan de aardappelpuree ovenschotel de oven in voor ongeveer 30 minuten.

aardappelpuree ovenschotel

Bewaar het recept voor de aardappelpuree ovenschotel op Pinterest en klik hier voor meer ovenschotel recepten!

aardappelpuree ovenschotel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken