Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm

Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm
We hebben vandaag een heel lekker recept voor jullie. Namelijk aardappelsalade met onder andere gerookte sockeye zalm. Nu hoor ik je denken: sockeye zalm? De sockeye zalm is één van de meest smaakvolle wilde zalmen die er zijn en ook nog eens super gezond. Ben je benieuwd naar het recept (en een aantal lekkere variaties)? Lees dan snel verder.

Wilde duurzame vis
Wij hebben voor dit recept de gerookte sockeye zalm van Fish Tales gebruikt. Deze zalm is duurzaam gevangen in Alaska. Vis is duurzaam wanneer visserijen rekening houden met de gevolgen van de manier van vissen voor het ecosysteem. Zo heeft elke visserij in Alaska een jaarlijks vangstquotum. Als dit is bereikt, sluit de visserij zodat de vissen zich in alle rust kunnen voorplanten. Alle vis afkomstig uit Alaska is duurzaam en wordt tot ’s wereld beste vis gerekend. Het heeft namelijk geen toevoegingen, bevat geen vervuiling en de vissen zijn alleen gevoed met natuurlijk voedsel zoals kleine garnaaltjes en kreeftjes. En dat zie en proef je! Wilde zalm heeft een mooie rood-oranje kleur en is vaak iets minder vettig dan een gekweekte zalm. Daarnaast is wilde zalm heel erg zacht en rijk van smaak. Kortom echt een wereld van verschil in vergelijking met gekweekte zalm. Het vangen van vis op een duurzame manier is heel erg belangrijk omdat toekomstige generaties op deze manier ook kunnen blijven genieten van een lekker stukje verse vis. Als je twijfelt of een bepaalde vissoort duurzaam is, kun je de VISwijzer app gebruiken om dit te checken. Op de website van Alaska Seafood kun je meer lezen over duurzaam gevangen vis.

Vis is veelzijdig
Naast dat de vis uit Alaska heel erg lekker en gezond is, is het ook nog eens veelzijdig. Met wilde gerookte Alaska zalm kun je een heleboel lekkere recepten maken, zoals een aardappelsalade met gerookte zalm en augurk (zie het recept hieronder). Wat dacht je van:

 • Een quiche met asperges en gerookte Alaska zalm
 • Pasta met roomkaas, rucola en gerookte Alaska zalm
 • Rucola salade met gerookte Alaska zalm en zongedroogde tomaatjes
 • Een lunchwrap met gerookte Alaska zalm, avocado, paprika en sla
 • Omelet met courgette en gerookte Alaska zalm

Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

 • 400-500 gr krieltjes
 • 75 gr gerookte sockeye zalm
 • 2 bosuien
 • 2 eieren
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 2 el mayonaise
 • verse bieslook
 • 2 augurken
 • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Maak de krieltjes schoon en snijd grote krieltjes eventueel doormidden. Kook de krieltjes circa 10 minuten in een grote pan met water en een snufje zout.
Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm
Zet nog een pan met water op en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Snijd vervolgens de eieren, bosuien, augurken, bieslook en de sockeye zalm in stukjes.
Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm
Meng in een bakje de Griekse yoghurt, mayonaise, wat verse bieslook en een snufje zout en peper. Meng in een grote kom de krieltjes, gerookte sockeye zalm, bosuien, gekookte eieren en de dressing. Maak de aardappelsalade met zalm af met een snufje zout en peper.

Tip: kies ook eens voor de gerookte keta zalm van Fish Tales. Deze lekkere gerookte wilde zalm is gevangen door de eskimo’s en is heerlijk van smaak. Keta zalm heeft het hoogst gehalte aan omega-3 vetten en is daardoor super gezond.Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm
Aardappelsalade met gerookte Alaska zalm
Op zoek naar meer lekkere recepten met vis? Bekijk dan de website van Alaska Seafood Marketing Institute voor de lekkerste gerechten met vis, zoals risotto met zalm, een ovenschotel met vis en spinazie of open lasagne met krab en asperges.

Dit artikel is in samenwerking met Alaska Seafood.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken