Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Aardappeltortilla met ui, paprika en boursin

  • Hoofdgerecht

Weer een lekker recept met aardappel, boursin, paprika, ui, en ei. Je kunt bovendien ook nog eens lekker variëren met allerlei lekker groentes. Je kunt het zelf zo gezond maken als je zelf wilt met bijvoorbeeld wortel, courgette of prei. Bij dit lekkere aardappelgerechtje kan je een lekkere salade serveren om het helemaal af te maken! 

Tijd: circa 20-30 min.
Personen: 2-3

Benodigdheden: 

  • 2-3 grote aardappels
  • 4 eieren
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 bakje Boursin cuisine
  • Eventueel nog andere groentes naar keuze
Bereidingswijze:
Begin van het schillen van de aardappels. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes of dunne plakjes.
Ik heb zelf met de chipsmaker, dunne plakjes gemaakt. Verhit vervolgens in een grote koekenpan een beetje olijfolie en bak vervolgens de aardappel plakjes 10 minuutjes op een laag/matig vuurtje. Om ze lekkerder zacht te krijgen doe ik meestel een deksel op de pan. Roer het wel regelmatig om zodat de plakjes niet aanbranden en het lekkerste is om een theelepeltje tijm toe te voegen.
Ondertussen snipper je het uitje, snijd je de paprika en de eventuele andere groentes.
Breek de eieren in een grote kom en roer de boursin en de gesneden ui,paprika en de groentes erdoorheen.
Wanneer de aardappels 10 minuutjes hebben gebakken en een beetje goudbruin zijn gekleurd en zacht zijn geworden, voeg je het ei mengsel toe en zet je het vuur laag. Laat de tortilla nu 10-15 minuten op een zacht vuur staan tot deze mooi is gestold. Eventueel kan je nu de deksel er ook weer opzetten.
En dan kom nu het vervelende gedeelte, de tortilla moet worden opgedraaid. Het makkelijkste gaat het als je nog een evengrote pan hebt en anders met een bord. Zelf heb ik een andere pan op de pan met de tortilla gehouden, om deze vervolgens te keren zonder dat de pannen los van elkaar komen. Het is wat lastiger, maar uiteindelijk lukt het wel. We kregen via de comments de super handige tip, om de tortilla met pan even kort onder een voorverwarmde grill te zetten. 
Tip: Mocht het nou niet helemaal lukken en de randen zijn bijvoorbeeld gebroken. Dan kun je altijd nog een paar mooie rondjes proberen uit te steken. Zo kun je het toch nog serveren en ziet het er nog leuk uit.
Op het omkeren na, een eenvoudig en voor heel erg lekker recept. Voor eens wat anders dan gewoon gebakken aardappeltjes. Lekker om te serveren met een gezonde salade.

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken