Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #11

Achter de schermen #11
Hallo allemaal. We laten jullie vandaag weer zien wat wij de afgelopen week gegeten hebben. We aten onder andere een Broodje Unox en een heel lekker nieuw ijsje van Ben&Jerry’s. Benieuwd? Kijk dan gauw verder.

Zondag was ik teruggekomen uit Milaan en maandag maakte ik daarom meteen risotto. Heerlijk met kip en mascarpone. Zie hier het recept.IMG_3495
Zelf at ik bij de risotto ook nog een berg doperwtjes.
IMG_3496
Dinsdag maakte ik een Italiaans tomatensoepje die ik samen met Giorgia als lunch at. Het recept komt binnenkort online.
IMG_3498
IMG_3500
Dinsdagavond wist ik even niet wat we moesten eten. Uiteindelijk heb ik zelf hamburgertjes/gehaktballetjes gemaakt met daarbij frietjes uit de Airfryer, satesaus en nog wat komkommer.
IMG_3504
IMG_3506
Beer ligt vaak gezellig naast mijn bureau tijdens het werken
IMG_3511
Woensdag maakte ik gebakken aardappeltjes, een krokante kipschnitzel en een soort van ratatouille met courgette, paprika en ui.
IMG_3514
Donderdag kregen we een pakketje van Ben&Jerry’s. Deze pakketjes zijn natuurlijk altijd welkom bij ons 😉 In het pakketje zat een grote beker Cookie Dough en hun nieuwste ijsje de Ben&Jerry’s Wich. De Wich is een soort sandwich van 2 koekjes met daartussen cookie dough of Chocolate Fudge Brownie. ‘s avonds hebben we natuurlijk het ijsje meteen geproefd en hij was errrrrg lekker.
IMG_3517 IMG_3518
Donderdag at ik tussen de middag een bakje linzensoep die ik zelf heb gemaakt, jammie jammie.
IMG_3520
Donderdagavond aten we weer eens een broodje uit de oven (was volgens mij alweer even geleden). Ik belegde ze, voordat de broodjes de oven ingingen, met een laagje creme fraiche, een plak kaas en een plak ham. Het resultaat is erg lekker!
IMG_3526
Vrijdag werden we verwend met een heel leuk (en lekker) pakket van Calve. In het pakket zaten de ingrediënten voor een broodje Unox en een fles Broodje Unox Saus. Calve kreeg namelijk al jaren het verzoek of ze de Broodje Unox saus ook in een fles konden uitbrengen en dat moment is nu gekomen! Als het goed is kun je de Broodje Unox saus nu in het sauzenschap in de supermarkt vinden.
IMG_3530
Vrijdagavond hebben we natuurlijk meteen een Broodje Unox gegeten, jammie!
IMG_3539
We werden deze week flink verwend want we kregen ook nog een pakket van Koopmans, het is 18 maart namelijk pannenkoekendag. Het pak voor Oma;s pannenkoeken met kaneel klinkt erg lekker en die gaan we dan ook zeker uitproberen.
IMG_3532 IMG_3534
Zaterdag hadden we weer wat klusjes te doen voor ons nieuwe huis. We gingen onder andere kijken voor een lamp boven de tafel (we hebben een hele mooie van Zuiver uitgekozen), we moesten naar de afvalplaats om wat dingen weg te gooien, we kochten rolgordijnen en die hingen we ook nog op. Werken maakt hongerig, dus we haalden brood bij Bakker Bart.IMG_3544
‘s avonds stond Jorrit in de keuken en maakte hij pasta pesto met mascarpone.
IMG_3547
Zondag moesten we wat foto’s schieten voor ons nieuwe kookboek, dus daar waren we weer wat uurtjes zoet mee.
IMG_3548
En dit was onze week! Tot volgende week.

Onze kookboeken