Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #12

Naamloos-1
Hoi allemaal, vandaag laten we weer zien wat wij de afgelopen week gegeten en gedaan hebben. We gingen onder andere kaasfonduen en aten wraps uit de oven. Ben je benieuwd, kijk dan gauw verder.

Zoals jullie misschien wel wisten hielp Yorien ons één dag per week met Lekker en Simpel. Yorien heeft inmiddels een fulltime baan gevonden en zij heeft ons inmiddels verlaten. Een collega van Jorrit, Giorgia, helpt ons nu elke maandag met Lekker en Simpel en Flatje Boompje Beestje. Maandag was zij er ook weer en maakte ze onder andere deze spinaziesoep. Het recept verschijnt binnenkort online.
IMG_3562
Ook maakte ze gevulde puntpaprika’s (ook dit recept verschijnt binnenkort online). Jorrit at de gevulde puntpaprika’s met aardappeltjes en 2 gehaktballetjes/hamburgertjes.
IMG_3565
IMG_9541
En ik at de gevulde puntpaprika met rijst en groene curry, erg lekker. Ook het recept voor dit rijstgerecht met groene curry verschijnt binnenkort online.
IMG_3566
Dinsdag had niet zoveel zin om lang in de keuken te staan. Ik flanste dus snel een pasta’tje in elkaar met een saus van tomaat en mascarpone.
IMG_3570
En dat viel prima in de smaak bij ons beiden.
IMG_3571
Woensdag maakte ik een paar recepten voor ons nieuwe kookboek. ‘s Avonds aten we wat van de restjes op.
IMG_9557
Donderdagavond aten we wraps uit de oven. Dit is één van de populairste recepten op Lekker en Simpel en smaakt erg lekker (al zeggen we het zelf)
IMG_3583
Zo tref ik Beer regelmatig aan op onze bank. Volgens mij is ze wel blij met onze nieuwe bank 😉IMG_9552
Donderdag ging ik ook weer een de slag voor ons nieuwe kookboek en dat zag er op het einde zo uit.
IMG_9555
Ondertussen kregen we ook nog een lekker pakketje met koekjes binnen van Farm Brothers in de smaken: pure chocolade en zeezout, hazelnoot en kaneel en gember en citroen. De koekjes zijn verantwoord en hebben een basis van spelt, rogge, haver, beetje boter en oerzoet. We zijn erg benieuwd hoe ze smaken.
FullSizeRender
Vrijdag lunchte ik met een restje van een recept dat ik donderdag had gemaakt. Jammie erg lekker!
IMG_9561
Vrijdagavond aten we een stokbroodje uit de oven. Het stokbroodje zat er eerst 10 minuten in en toen bleef hij erg wit. Daarna schroefden we de temperatuur omhoog en toen werd hij wel erg snel bruin ineens. Gelukkig zagen we het nog net op tijd.
IMG_3587
Zaterdag kwam een collega met haar man en kinderen gezellig bij ons eten en natuurlijk gingen we weer kaasfonduen. Was erg gezellig! Trouwens zie ons nieuwe kaasfonduepannetje met roze onderkant, hoe leuk?!
IMG_3590
Zondag waren we de hele dag op pad geweest en waren we pas rond half 5 weer thuis. Toen moesten we snel Beer uitlaten, nog stofzuigen en de keuken opruimen. Toen hadden we dus geen zin meer om te koken. Jorrit wilde graag pizza dus dat bestelde hij.
IMG_3592
Ik wilde graag sushi, dus ik bestelde sushi. Helaas kwamen onze bestellingen niet helemaal tegelijkertijd.
IMG_3596
En dat was onze week, tot volgende week!

Onze kookboeken