Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #2

Hoi allemaal! Zijn jullie alweer gewend aan het nieuwe jaar? Ik vind januari altijd een beetje een saaie maand, want na alle feestelijke recepten uit december moet je ineens weer ‘gewoon’ gaan koken. We hebben de afgelopen week 2x quesadilla’s gegeten (omdat ze zo lekker waren), bezochten we de IJhallen in Amsterdam en gingen we weer racletten (heet het zo?).

Ik wist maandag niet wat we moesten eten tot ik een paar overgebleven wraps in de koelkast tegen kwam. Ik heb toen queasadilla’s met paprika, ham, kaas, ui en wat kruiden gemaakt. Ze vielen goed in de smaak bij Jorrit! Een vergelijkbaar recept vind je hier.IMG_2823 IMG_2825
Het eten viel maandag zo goed in de smaak dat ik dinsdag weer quesadilla’s maakte. Bij de quesadilla’s aten we ook nog wat salade.
IMG_2840 IMG_2827 IMG_2843
Woensdag had ik overdag een snel paprikasoepje gemaakt (recept verschijnt binnenkort online). ‘s Avonds heb ik er nog wat gehaktballetjes bij gemaakt en wat stokbrood afgebakken en smullen maar.
IMG_2856
Donderdag besloot ik taco’s uit de oven te maken. Ik heb het gehakt gekruid, daarna wat ui, rode peper en paprika gesneden en dat meegebakken. Als laatste heb ik nog wat kruiden en tomatenpuree toegevoegd. Dit alles heb ik in de taco’s geschept, beetje kaas er overheen en de oven in.
IMG_2872
IMG_2854 IMG_2877
Na 10-15 minuten was het klaas en hebben we er nog wat sla bij gegeten. Een recept wat er heel erg op lijkt, vind je hier.
IMG_2879
Vrijdag bestelden we pizza’s bij Sorrento in Lelystad. Deze pizza’s zijn echt heel erg lekker! Jorrit had een pizza met tomatensaus, kaas en ui en ik een pizza met kip, ui, paprika, tomatensaus en kaas.
IMG_2893
Zaterdagmiddag brachten we een bezoekje aan de IJhallen in Amsterdam. We waren er nog nooit eerder geweest, dus dat leek ons wel eens leuk. We hadden niet verwacht dat het zo druk zou zijn! Uiteindelijk namen we 2 cactusjes mee naar huis 🙂 
IMG_9167
Na ons bezoek aan de IJhallen besloten we naar Vapiano te gaan, dit was namelijk alweer een tijdje geleden. Jorrit nam ravioli met een soort tomatensaus en ik nam (natuurlijk) risotto met oa paprika, walnoten en gorgonzola.
IMG_9159
Omdat we ‘s middags goed geluncht hadden, aten we ‘s avonds een broodje uit de oven.
IMG_2897
Zaterdagavond hebben we lekker samen televisie gekeken, gezellig met Beer.
IMG_9168
Zondag hebben we wat dingetjes in huis opgeruimd en voor de rest lekker uitgerust. ‘s Avonds hadden we zin om ons raclette stel weer te gebruiken, dus dat hebben we gedaan. We hebben wat paprika en ui gesneden en voor de rest een kipburger en rosti gebakken.
IMG_2899
En toen was het weekend alweer voorbij. Iedereen een fijne (werk)week gewenst en tot volgende week!

Onze kookboeken