achter de schermen

Achter de schermen #20 – 2019

achter de schermen
In deze achter de schermen laten we je weer zien wat we de afgelopen week zoal hebben uitgespookt, van een BBQ-diner/workshop tot een weekendje ‘camper-en’. Kijk je mee?

De week begon zoals gebruikelijk weer met werken aan nieuwe recepten. Oftewel koken, fotograferen, recepten uitwerken en social media bijwerken. De computer had er begin van de week niet zoveel zin in dus daarom de laptop er bij gepakt.

Woensdag eind van de middag is Jorrit naar een leuk evenement geweest, georganiseerd door Intratuin in samenwerking met The Bastard. Het evenement stond in het teken van de BBQ-masterclasses die Intratuin door het hele land gaat organiseren en Jorrit mocht letterlijk alvast voorproeven. En dat was absoluut geen straf.


Voor het hoofdgerechten moesten de handen toch echt even uit de mouwen. Wat zit er nou onder die kaaslaag verstopt? (oh en dat oranje is ook kaas, cheddar ;-)) Is dat een pompoen? Dat kan natuurlijk alleen maar weer het werk zijn van Jorrit.

Donderdag moest het eerste deel van het nieuwe kookboek ingeleverd worden. Dus we hebben uren achter de computer gezeten om de laatste puntjes op de i te zetten. In de middag moest Jorrit de BBQ-inspiratie gelijk even in de praktijk brengen, het resultaat komt binnenkort op de website 😉

Vrijdag wat kleine klusjes in en om het huis gedaan, verder niet veel bijzonders. ’s Avonds nog met wat laatste restjes uit de koelkast een maaltijd in elkaar gedraaid. Het resultaat pasta met kip van de barbecue, rucola, tomaat en een roomsausje.

Al een lange tijd fantaseren we over een vakantie met een camper. Een paar weken geleden hebben we besloten om maar eens een camper te huren voor een korte proefperiode om eens te kijken of ons dat bevalt. Zaterdag was het zover, camper ophalen, inladen en naar de camping in Bakkum. 

Het weer zat niet helemaal mee, dus ’s avonds buiten eten was niet echt aangenaam. Dan maar gezellig met z’n drietjes binnen een pizza eten, lekker knus.

Zondag zijn we in de ochtend naar het strand van Castricum gegaan, even lekker uitwaaien. Het was fris, dus een warme chocomel met een appeltaartje ging er wel in.

In de middag zijn we naar Schiphol gereden om vliegtuigen te kijken, want Evi is gek op vliegtuigen. We gaan regelmatig naar een restaurantje bij het vliegveld van Lelystad waar allemaal kleine recreatievliegtuigen vliegen, daar kijkt ze haar ogen al uit. Dus ze wist niet wat ze zag toen er opeens allemaal Boeings voorbij kwamen.

Inmiddels zijn we, iets eerder dan gepland, weer thuis. Sofie blijkt toch een beetje last te hebben van claustrofobie waardoor het slapen in de alkoof (het bed boven de voorstoelen) niet ging. Misschien is een caravan toch meer iets voor ons?!

Nou dat was het weer voor deze week. Hopelijk hebben jullie ook een fijne week achter de rug en tot volgende week!

Onze kookboeken

2 reacties op “Achter de schermen #20 – 2019”
  • Femke

    Wat een gezellige week! Mag ik vragen waar dat handige plastic bakje van is wat om het pakje drinken van Evi zit? Ziet er ideaal uit!

    • Lekker en Simpel

      Bedankt voor je leuke berichtje! Dat houdertje voor het pakje van Evi is zeker handig en komt bij de Hema vandaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *