achter de schermen

Achter de schermen #27 – 2019

achter de schermen
We hebben weer een leuke week achter de rug. We hebben lekker veel gewerkt voor de website, Sofie is met Evi naar Dierenpark geweest en we hebben een klein wedstrijdje gehouden. Klik snel verder om te kijken wat we nog meer zoal hebben uitgespookt. 

Sinds een tijdje gaat Evi op maandag de hele dag en dinsdag een halve dag naar de gastouder. Die dagen kunnen wij dan ook volop benutten met werken aan de website.

Naast het uitwerken van de recepten en het bewerken van de foto’s hebben we ook de nodige nieuwe recepten gemaakt. Er komt weer heel veel lekkers aan. En het fijne aan het maken van al die recepten is dat je eigenlijk bijna nooit een gewone boterham met pindakaas hebt voor lunch, maar wel:

Dinsdag hebben we ook weer een hoop lekkers gemaakt. Zo stond Jorrit eind van de middag een lekker BBQ recept te maken!


Woensdag ging Jorrit met Evi naar Amsterdam en zijn ze op de terugweg nog even gestopt in Laren om poffertjes te eten. Evi is gek op poffertjes en zodra het bordje wordt neergezet kan ze niet wachten met aanvallen. Omdat de poffertjes vaak nog erg heet zijn moet ze toch even wachten en dat levert vaak wat gejengel op. Geduld is iets waarvan Evi nog niet echt heeft gehoord, haha! Maar zet je een bord rijst voor der neus dan heeft ze opeens alle tijd.

Terwijl Jorrit met de kleine op stap was stond ik met een vriendin in de keuken lekkere recepten te maken. En al dat lekkers moest natuurlijk ook nog even geproefd worden.

’s Middags ging de BBQ weer aan om wat lekkere spiesjes te maken en we hebben voor het eerst de gaspit van de BBQ gebruikt.


Donderdag was het mijn beurt om lekker met Eef op stap te gaan. We zijn voor het eerst naar Dierenpark Amersfoort geweest en dat was ontzettend leuk! Wat nog wel het meeste indruk op Evi heeft gemaakt is blijkbaar een simpel softijsje. Ze heeft het sinds het bezoekje aan de dierentuin constant over het ijsje ‘ijs, lekker’ zegt ze dan. ‘Wat voor dieren heb je allemaal gezien?’, ‘IJS!’ is dan het antwoord.


Jorrit stond ondertussen in de keuken.

Donderdagmiddag hebben we nog een klein wedstrijdje gehouden. We hebben twee verschillende quesadillas gemaakt. Sofie een variant met gehakt en Jorrit heeft er eentje met kip gemaakt op de BBQ. Daarna hebben we de foto’s op Instagram gezet en gevraagd welke er lekkerder uitziet. Uiteindelijk heb ik gewonnen, Jorrit baalt nog steeds haha. De recepten komen later nog op de website.


Vrijdag nog wat klusjes hier en daar gedaan, bezoekje aan de kapper gebracht en een soort van nasi gemaakt.

Zaterdag zijn we naar Schijndel gereden om een grote campingwinkel te bezoeken. We gaan namelijk dit jaar voor de tweede keer in ons leven kamperen! We hebben iets van negen jaar geleden voor het eerst gekampeerd. We zijn toen samen met in tent in onze eerste auto naar Zuid-Frankrijk gereden. Dit keer gaan we met een caravan op pad. Spannend!! Wat we ons even niet gerealiseerd hebben is dat je enorm veel spullen moet kopen als je gaat kamperen, van tafel en stoelen tot afbreekbaar WC papier en een waslijn. Dus afgelopen zaterdag nog het een en ander gekocht en we zijn nu bijna compleet.

Zondag begon de dag met schoonmaken, bleh…. Maar als het eenmaal gedaan is, toch altijd weer fijn!

Eind van de middag zaten we te juichen voor de dames Oranje! En daarna zijn we nog bij Jorrit zijn oma op bezoek geweest.

Nou dat was hem voor deze week. Volgende week zijn we er weer en ik kan nu alvast verklappen dat we dan weer wat leuks gaan laten zien. Wil je nou meer zien van wat wij zoal uitspoken? Volg ons dan vooral op Instagram! Daar gaan we binnenkort ook nog een leuke winactie organiseren. Tot volgende week!

Onze kookboeken

3 reacties op “Achter de schermen #27 – 2019”
  • Maaike

    Van welk merk is jullie gas barbecue? Wij zijn ook op zoek naar een dergelijke barbecue. Best een investering en vind het een beetje lastig te bepalen wat nou goed is.. Tips?

    • Lekker en Simpel

      Die van ons is van Campingaz en we zijn er erg blij mee! Het is inderdaad een lastige zoektocht, maar let vooral op de grote van het rooster, welke accessoires je erbij zou willen en of je bijvoorbeeld er nog een gaspit bij wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *