Achter de schermen #29 – 2019


Het is weer maandag en dus tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. Deze week is dat een vakantie editie, want… wij zijn dus op vakantie! En niet zomaar op vakantie, nee we zijn voor het eerst aan het kamperen. Benieuwd hoe dat ons vergaat?

ps. Mochten er boefjes meekijken, bespaar jezelf vooral de moeite want er wordt op ons huis gepast 😉

Maandag waren we nog thuis en druk aan het werk. En tussen het werken door hebben we ook de caravan en de auto ingepakt. De caravan stond al een paar dagen voor deur en werd vooral gebruikt als speelplaats voor Evi. Maar nu de boel helemaal ingepakt is, komt het wel heel dichtbij, spannend!! Nou dinsdag was het dan zover. We hebben ’s ochtend eerst nog rustig aan gedaan en zijn rond een uur of half 11 vertrokken richting de eerste stop, zo’n 370 km verderop in Duitsland.

De eerste stop was er een waar we een nacht zouden blijven, want we zijn op doorreis naar Frankrijk. Nou eenmaal aangekomen bij de camping werd het toch wel spannend, want ja nu moet je voor het eerst de caravan op een kampeerplek zien te krijgen. We zagen het al gebeuren dat het een hoop gestuntel zou gaan worden terwijl de hele camping aan het meegenieten was. Maar bij aankomst vroeg de eigenaar van de camping of hij de caravan even op zijn plekje moest zetten omdat er een aantal lastige bochten in de weg zaten. Wel ja.. waarom niet, haha.

Nou daar sta je dan… opeens op de camping. Voor het eerst gebruik je alle spulletjes die je in de weken voorafgaand aan de vakantie aan het verzamelen was. Nu zal ook blijken of je alles bij je hebt dat je nodig hebt of dat je continu aan het misgrijpen bent. En dan de eerste nacht slapen in de caravan. Kort samengevat: een drama. Evi begon al te huilen nadat we haar in der bedje legde, iets wat ze normaal niet doet. Na een paar minuutjes was het stil, maar het werd al snel koud en dus zijn we vroeg onder de lakens gekropen. Niet wetende dat het in de caravan ook super snel zou afkoelen. Dus midden in de nacht werd Evi wakker, waarschijnlijk ook omdat ze het koud had. Ze wilde niet meer in haar eigen bedje slapen, dus voor het eerst hebben we haar tussen ons in gelegd. Nou dat was natuurlijk feest, lekker om half 3 liedjes zingen en met de knuffels spelen. Uiteindelijk vielen we gelukkig nog even in slaap, zodat we nog enigszins uitgerust aan de volgende reisdag richting Frankrijk konden beginnen.

In Frankrijk aangekomen, toch weer benieuwd op wat voor camping je terecht komt, was het de bedoeling dat we wat langer zouden blijven op dezelfde plek. Het was even puzzelen met wat ons plekje was, maar uiteindelijk hebben we hem zelf, ja dit keer echt helemaal zelf, op zijn plekje gezet.
Nou aardig gelukt toch?! Pootjes uit, stroomkabel erin, tafel en stoelen naar buiten en het is vakantie. We hadden bij aankomst al meteen een beter gevoel bij de camping, dan de camping daarvoor. Maar ook hier breekt uiteindelijk de nacht aan, hoe gaat Evi dit keer slapen?

Nou als een roosje gelukkig en wij dus ook. Al slaapt Jorrit in een nieuwe omgeving altijd wat slecht.

De dagen daarna hebben we onze campingroutine een beetje ontdekt. We hebben gemerkt dat het voor ons lekker werkt als we wel een soort daginvulling hebben. Want anders lopen we alleen maar achter Evi aan te rennen en raakt ze op een gegeven moment een beetje verveeld en wordt ze drammerig. Dus ’s ochtends doen we lekker rustig aan, aankleden en een hapje ontbijten en dan gaan we eropuit, naar de supermarkt, een grote speeltuin of iets van een dorpje.


Aangezien we wat langer op de tweede camping blijven is het wel lekker om iets van een afdakje te hebben. Laten we nou net een luifel hebben gekocht, dus opzetten maar. Nou dat was best een klus, maar samen met Youtube kwamen we een heel eind. Uiteindelijk stond de luifel bijna helemaal zoals het zou moeten tot letterlijk de ene laatste haring roet in het eten gooide. KRAK! daar ging een van de buizen….

Maar ondanks de schade bleef de luifel staan en heeft zelfs een kleine storm overleefd.

Dan het eten. Ja dat is van iets mindere kwaliteit dan dat we thuis zouden maken. We maken wat eenvoudige dingen, zoals crêpes, ravioli met tomatensaus en kaas natuurlijk en een wrap pizza.


Als Evi tussen de middag en ’s avonds haar tukkie doet, doen wij meestal wat klusjes voor de website of we kijken een filmpje. We zijn net begonnen aan Stranger Things seizoen 3, toch wel weer leuk! En dan delen we hierbij nog een van onze grootste geheimen, we kijken dus al vanaf dag 1 (dat is iets van vijf jaar geleden) Utopia. We hebben nog geen aflevering gemist en dat houden we graag zo.

Nou dat was hem voor deze week. Wij rijden op het moment dat dit bericht online komt richting Genève. Eind van de week moeten we onze vakantie kort onderbreken omdat we voor een opdracht in Nederland moeten zijn. Tot volgende week weer!

Onze kookboeken

3 reacties op “Achter de schermen #29 – 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *