Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #3

Hallo allemaal, hebben jullie een fijn weekend gehad? Wist je dat het vandaag ‘blauwe maandag’ is, de meest depressieve dag van het jaar? Nou, wij merken er niets van! En om je helemaal op te vrolijken hebben we vandaag een heel lekker recept op video! Benieuwd wat wij de afgelopen week gegeten hebben? Kijk dan gauw verder.

Maandag hadden we geluk, we gingen eten bij Jorrit zijn ouders en we hoefden dus niet zelf te koken. Jorrit zijn moeder had een heel lekker maaltijd gemaakt: gemarineerde kip, stokbrood, sausjes, kroepoek, salade én appelmoes toe. IMG_2930
Dinsdag maakte ik zelf een rostikoek met aardappel en bosui en we aten er wat salade bij.
IMG_2938
Woensdag maakte ik 2 receptvideo’s waaronder deze ravioli-ovenschotel waarvan het recept al online staat!
IMG_2947
Wij hebben er zelf nog een beetje extra mascarpone en een beetje pesto overheen gedaan. Het recept viel echt super goed bij mij en bij Jorrit in de smaak! Echt voor herhaling vatbaar 🙂
IMG_2949 IMG_2951
Donderdagmiddag lunchte ik met een restje van de dag ervoor. Deze rijstschotel had ik woensdag gemaakt voor een video en at ik donderdag dus als lunch. Het recept komt binnenkort online!
IMG_2952
Ook ontvingen we deze snackrepen met hartige smaken in plaats van zoete smaken, zoals ‘captain curry’, ‘bbq bandit’ en ‘marrakesh nomad’. We zijn heel benieuwd hoe ze smaken!
IMG_2957
Donderdag dook ik de keuken weer in en maakte dit bananenbrood. Het recept verschijnt natuurlijk weer online!
IMG_7636
Vrijdag ontvingen we een pakketje met Albert Heijn met inspiratie voor een stapje gezonder eten.
IMG_2959
In het pakket zaten de ingredienten voor een boerenkoolstamppotje anders met feta, rode ui en hazelnoten. Het klinkt als een aparte maar lekkere combinatie, ben erg benieuwd!
IMG_2961
Donderdagavond heb ik een salade met onder andere feta, komkommer en een lekkere dressing gemaakt.IMG_2964
Ik pakte een glazen deksel uit het kastje om op een pan te zetten maar helaas sneuvelde die onderweg.IMG_9169
We aten salade met gebakken aardappeltjes en vissticks, prima maaltijdje!IMG_2965
Vrijdagavond ging ik met mijn nicht sushi eten en dat was weer verrukkelijk. Jorrit bleef thuis en at een stokbroodje uit de oven.
IMG_9187
Zaterdagavond gingen we weer bij Jorrit zijn collega en haar gezin eten. We hebben hun ook aan het kaasfonduen gekregen, dus dat gingen we doen haha. Sinds Kerstmis hadden wij al niet meer gekaasfondued, dus Jorrit kon niet wachten. Het smaakte weer heerlijk en het was ook nog eens heel erg gezellig!
IMG_2659
Zondag brachten we een bliksembezoekje aan de Ikea. Na afloop wilde ik een yoghurtijsje hebben (die zijn echt super lekker en maar 1 euro!) en Jorrit een cola en toen kwam Jorrit op het idee om een bakje met Zweedse balletjes te bestellen. Misschien moeilijk te geloven maar wij hadden de Zweedse balletjes van de Ikea nog nooit gegeten en we waren echt verrast hoe lekker ze waren. We hebben meteen een zak met Zweedse balletjes mee naar huis genomen. ‘s Avonds dook Jorrit de keuken in en warmde de balletjes op, deed stokbrood in de oven en sneed de overige ingredienten (tomaatjes, ui, komkommer en kaas). Zo konden we aan tafel mini hamburgertjes maken.IMG_2981
En dat was echt super lekker! We hebben wel teveel gegeten maar goed 😉IMG_2983
Iedereen een fijne week gewenst en tot volgende week!

Onze kookboeken