Achter de schermen #33 – 2018


We geven jullie weer een klein kijkje achter de schermen! We hebben weer een heleboel lekkere gerechten gemaakt en ons nieuwe kookboek kwam uit!

Maandag stond ik weer een dagje in de keuken. Ik maakte onder andere een aardappelschotel met champignons en een lekkere wokschotel. De recepten komen volgende week online.’s avonds aten we pasta bolognese. Lekker Lekker!

Jorrit die maakte dinsdag ook een paar lekkere gerechten voor de site. Ook deze recepten komen snel online!

Woensdag was het eindelijk zover: onze nieuwe kookboek kwam uit! We zijn SUPER blij met het kookboek, we vinden hem zo leuk en mooi geworden! Inmiddels hebben we al heel veel leuke reacties gekregen. Echt ontzettend leuk! Heb jij ons nieuwe kookboek al in huis? Hij is nu te koop in boekhandels en bij Bol.
Kookboek
We bestelden twee lekkere burgers. Jorrit al een old Amsterdam burger en ik at een vegetarische burger. Beide erg lekker!

Donderdag had ik een afspraak bij Lock&Lock en ik krijg na afloop een flinke doos met spullen mee naar huis. Errrrg leuk en Evi vond het ook erg leuk en dook er meteen in!

Vrijdag maakte ik een broodje kip piri piri en die viel erg goed in de smaak. Lekker met sla en komkommer erbij.

Zondag hadden we zin om een keertje niet te klussen of te werken en eens even lekker wat voor onszelf te doen. We gingen gezellig met zijn drietjes lunchen en Jorrit en ik aten allebei een croque met pulled chicken. Errrrg lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

’s Avonds kookte Jorrit en maakte hij pasta boursin. We hadden dit al heel lang niet gegeten, dus nu smaakte het weer extra lekker!

Onze kookboeken

3 reacties op “Achter de schermen #33 – 2018”
 • Hoi,
  Gefeliciteerd met de “geboorte” van jullie nieuwe kookboek. 🎉En wat hebben jullie weer lekkere dingen gemaakt zeg. De kip piri piri en de boursinpasta spreken mij heel erg aan en ga ik op zeker proberen.
  Trouwens…iets heel anders, ik zie jullie hondje Beer nooit meer op foto’s oid. Is hij er niet meer?
  Als ik soms iets gemist heb en nu een wond openmaak, dan spijt me dat heel erg. Maar ik mis hem eigenlijk al een heel poosje nu ik er over nadenk. Al van voor Evi er was!
  Maar jullie gerechten zijn zoals altijd top. Ik zou graag jullie boek hebben, maar met een erg lage bijstandsuitkering koop je niet zo maar even een kookboek. Anders kan er niet gegeten worden, dus ja dan is de keuze niet zo moeilijk. Toch wel eigenlijk omdat ik hem graag wil, maar ja….het is niet anders.
  Tot de volgende keer en een kusje😘 voor Evi.
  Een hartelijke groet,
  Marja👋🏻

  • M

   Misschien kun je de andere kookboeken lenen bij de bibliotheek? Bij ons hebben ze, ze helaas niet. Een kookboek kook ik eigenlijk nooit zelf omdat er dan vaak maar een paar recepten zijn die ik maak.
   Lang leve de bibliotheek

   Sofie misschien ik je een keer laten zien uit welke kookboeken jij inspiratie haalt voor de site?

   • Kijk….dat is nou eens een goede tip! Alleen moet je daar zeker weer een bieb abonnement voor hebben? Nou maar duimen dat dat niet zo duur is, hoewel alles hier in de randstad echt duur is! Wij staan in de top 10 van duurste woonplaatsen in Nederland zelfs! Op de 4e plek! Dus dat zegt wel wat denk ik.
    Als ik bij schoonfamilie logeer in het noorden des lands, dan doe ik boodschappen voor we huiswaarts gaan. Dan ben ik ongelogen, maar de helft kwijt voor precies dezelfde boodschappen vergeleken bij hier! Niet normaal vind ik dat. Waarom niet overal gelijk? De lonen en uitkeringen zijn toch ook gelijk? Maar ja….dat is een andere discussie waar je toch niet uitkomt en niets mee opschiet.
    Ik ga in elk geval informeren bij de bieb hoe duur het is en of ze wel (actuele) kookboeken hebben!
    Bedankt voor de tip M.
    Een hartelijke groet,
    Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *