achter de schermen

Achter de schermen #35 – 2019

achter de schermen
Het weekend is weer achter de rug en dus is het tijd om terug te kijken op wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. De afgelopen week stond voornamelijk in het teken van ons nieuwe kookboek, maar daarnaast hebben we ook nog een aantal lekkere recepten gemaakt en zijn we nog met Eef op pad geweest. Kijk je mee?

Zoals iedere maandag ging Evi ook afgelopen week weer naar de gastouder. Dit zijn de dagen die we dan volop benutten met het maken van nieuwe recepten voor de website. Je verwacht het niet maar koken gaat een stuk makkelijker zonder kind dat aan je been hangt. Maar voordat we de keuken in konden duiken moesten we nog onze caravan naar de stalling brengen.

Eenmaal thuis konden we lekker aan de kook en hebben we weer hele lekkere recepten gemaakt, waaronder:

Op de dinsdagen gaat Evi ook naar de gastouder, dus nog een dagje dat we ongestoord onze gang kunnen gaan. Eind van de ochtend kwam de uitgever langs om de laatste dingen over het nieuwe boek te bespreken. En daarna was het weer koken geblazen.

Woensdag is Jorrit met Eef op pad geweest zodat ik nog even kon werken en de dochter van vrienden van ons heeft mij daar goed bij geholpen. Ze kwam zelfs met een heel leuk recept-idee om wat overrijpe bananen weg te werken. Terwijl hier thuis gewerkt werd is Jorrit naar restaurant Bruis gereden in Blaricum. Het leuke aan dit restaurant is dat er een grote speelhoek is waar kinderen lekker hun gang kunnen gaan en buiten is er ook genoeg te doen.

Voor wie niet afgesloten is geweest van internet is het waarschijnlijk geen verrassing meer dat woensdag ook de dag was dat we ons nieuwe kookboek voor het eerst in handen kregen. We hadden het boek al op de computer gezien, maar het is elke keer toch weer een beetje spannend hoe het er uiteindelijk in het echt uitziet. WAUW wat zijn we weer enorm blij met het resultaat! Het is toch weer nog mooier dan we van te voren hadden gehoopt.

Na het avondeten zijn we nog heel even naar Bataviastad gegaan om een klein drankje te doen, het lijkt wel vakantie!

Donderdag is dan de dag dat het boek bij degene werd bezorgd die het boek hadden gereserveerd. Zo spannend… Want je hoopt toch dat iedereen net zo blij is met het resultaat als dat we zelf zijn. Dus vanaf ’s ochtends vroeg zaten we onze social media accounts in de gaten te houden om te kijken of er iemand al iets had ontvangen. En ja hoor, wat een hoop ontzettend leuke reacties hebben we ontvangen zeg! Zo leuk om te zien dat sommige de hele collectie compleet hebben! Hierbij een kleine greep uit alle reacties.Het boek valt ook bij de huisdieren in de smaak! Dus dit jaar voor dierendag niet een lekker groot stuk bot of een goudvis…. maar:


Ook Evi vindt het allemaal wel erg interessant. ‘Wat is dat toch met dat boek? Waarom moeten papa en mama daar de hele tijd allemaal foto’s van maken?’.

Verder hebben we vrijdag vooral geprobeerd om allerlei leuke reacties te beantwoorden, dat bleek een aardige dagtaak te zijn. We zijn er (nog) niet aan toegekomen om iedereen een berichtje terug te sturen, maar bij deze willen we echt iedereen bedanken die het boek in huis heeft en bedanken voor alle leuke reacties!

’s Middags ging Jorrit nog even het centrum in en bij het passeren van de boekwinkel moeten we toch altijd even kijken of onze boeken er een beetje mooi bij liggen. Wat bleek, het boek al op de eerste dag helemaal uitverkocht!

Zaterdag is Jorrit met Evi een lekker stukje gaan fietsen en ben ik even naar de Hema geweest. Ze hebben daar namelijk weer een heleboel leuke kleertjes voor Eef en dit keer wilde ik even rustig mijn gang kunnen gaan. Met die andere twee erbij moet ik toch altijd een beetje haasten, zeker aangezien Evi binnen de kortste keren de hele winkel onderste boven keert is rustig winkelen er niet echt bij.

En met dat mooie weer van zaterdag moest er ’s avonds natuurlijk wel nog even gebarbecued worden.


Zondag zijn we naar Nijhof geweest om wat muurverf te scoren. Ik heb namelijk bedacht om de muren in de keuken een kleurtje te gaan geven, is Jorrit heel blij mee haha! Maar we waren iets te vroeg en moesten ons nog een kleine 15 minuten zien te vermaken op de parkeerplaats. Maar als er ergens kleine steentjes in de buurt zijn dan vermaakt Evi zich wel.

’s Avonds op de bank nog even naar de nieuwe reacties op het boek gekeken en zagen we dat er al een heleboel recepten zijn gemaakt. Super leuk! Ook staat ons boek op nummer 2 in de kookboeken top 10 van Bol.com. We willen Jamie natuurlijk wel even voorbij! Dus mocht je het boek nog niet in huis hebben… 😉

Nou dat was het weer voor deze week. We zullen proberen om jullie niet te blijven bestoken met alleen maar berichten over ons kookboek, maar onze afgelopen week bestond nou eenmaal alleen maar uit het boek en we zijn gewoon zo heel blij en enthousiast over het boek! Tot volgende week!

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen #35 – 2019”
  • Marion Tinga

    Gefeliciteeerd met jullie nieuwe boek en wat leuk al die reacties .Ik ga het ook zeker kopen.Maar ik heb al zoveel lekkere dingen uit jullie boek gemaakt.ik Vind het ook leuk om achter de schermen te lezen en hoe Evi een grote dame wordt.Sofie en Jorrit heel veel succes gewenst .Lieve groet Marion Tinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *