achter de schermen

Achter de schermen #49 – 2019

achter de schermen
Zoals iedere nieuwe week beginnen we ook nu weer met het kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we afgelopen week hebben gedaan, van een drukke werkweek, gezellig op de koffie bij Irma Knol tot een bezoekje aan een kerstmarkt. Kijk je weer mee?

Maar we beginnen dit artikel alvast met een verontschuldiging voor een heleboel onlogische zinnen, tik- en spelfouten.. Naast dat het natuurlijk maandagmorgen is (iets met opstartproblemen, je kent het wel) was iemand vannacht weer lekker aan het spoken. Evi sliep laatste tijd eigenlijk weer heel erg goed, dus dit kwam als een onaangename verrassing. Na zo’n gebroken nacht maar even flink aan de koffie vandaag!

Dan terug naar afgelopen maandag. De maandagen zien er al een aantal maanden hetzelfde uit en afgelopen maandag was weinig anders. We zaten namelijk voor de verandering weer de hele dag achter de computer. En met Kerstmis voor de deur hoor je in het Lekker en Simpel hoofdkwartier de hele dag kerstmuziek. En wel kerstmuziek uit ons eigen lijstje op Spotify natuurlijk 😉

Dinsdag moest nog het een en ander op de computer gedaan worden, maar er werd ook gekookt. We gingen aan de slag met twee hele leuke recepten! De recepten komen later deze maand nog online. Dinsdag is meestal wel een fijne dag, dan is er tenminste een beetje afwisseling qua computertaken en lekker wat kokkerellen.

Dinsdag eind van de middag Evi weer opgehaald en gezellig samen de kerstboom opgezet.

Woensdag was ook een lekkere productieve dag. We begonnen die ochtend met Evi naar de peuterspeelzaal brengen. Ze heeft vorige week een keertje overgeslagen en heeft het sindsdien heel veel over ‘school’ gehad. Kortom ze heeft het helemaal naar der zin op de peuterspeelzaal. Na twee uurtjes spelen, puzzelen en knutselen zijn Jorrit en Eef nog wat boodschappen gaan doen in Laren.

Ondertussen werd er thuis weer flink gekookt, er rolde maar liefst zes recepten de keuken uit! We krijgen dan vaak de vraag ‘wat doen jullie met al dat eten?’. Op woensdag helpt een vriendin met koken en eind van de middag verdelen we wat er gemaakt is. Vaak kunnen we er dan allebei twee dagen van eten, ideaal!

Iets van twee weken geleden heeft Evi besloten dat het gedaan is met de middagdutjes. We vragen wel steeds of ze nog een slaapje wil doen, maar het antwoord is 9 van de 10 keer ‘hoef niet papen, Evi niet moe’. Ik zie het, haha! Stiekem zijn de dagen toch nog iets te lang.

Donderdagochtend vertrokken we richting Assen. Dat bleek een stukje verder weg dan we dachten, na een goeie anderhalf uur in de auto te hebben gezeten kwamen we op onze bestemming aan, op de koffie bij Irma Knol. Voor de gezelligheid, maar ook om haar te bedanken voor het meewerken aan het interview voor ons December magazine. Het was zo gezellig dat we niet doorhadden dat er al bijna vier uur voorbij waren gegaan.

Vrijdagochtend ging de wekker vroeg omdat er nog voor het weekend wat dingen voor de website gedaan moesten worden.
Terwijl Jorrit achter de laptop kroop ging ik met Evi weer eens een rondje tuincentrum doen, dat is inmiddels ook een wekelijks ritueel. Daar heb ik nog wat leuke prularia gescoord voor in de boom. Het enige dat nog mist zijn cadeautjes onder de boom, maar we hebben besloten om dit jaar, op een kleinigheidje met de familie na, geen cadeaus te doen met Kerst.

Vrijdagavond is Jorrit nog met een oud-collega wezen poolen, iets wat hij al zeker een jaar of tien niet meer had gedaan.

De eerste dag van het weekend stond er voor Eef een nachtje logeren bij haar nichtjes op de agenda. Zelf gingen we met vrienden naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Na flinke drukte onderweg, kwamen we rond lunchtijd aan in stampvol Düsseldorf. En we waren nog maar net de auto uit of we werden aangesproken ‘hé, zijn jullie niet van Lekker en Simpel’. Echt te leuk! Verder hebben we vooral heel veel gegeten! Gezond eten is er nauwelijks te vinden, maar ach … als het maar lekker is!

En het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan de kerstmarkt, voor Jorrit dan, de baguette-raclette!

Zondag waren we nog redelijk gaar van het slenteren door de drukte van de dag daarvoor. Dus we hebben lekker rustig aan gedaan, schaatsen gekeken, gewandeld met de hond, gespeeld met het muizenhuis en nog een beetje gewerkt.

En toen zat het weekend er alweer op. Fijne week iedereen!

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *