Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #8

Goedemiddag, fijn weekend gehad? Wij hebben weer een drukke week achter de rug. Jorrit kreeg dinsdag griep en dat is nog steeds niet over. Ondertussen proberen we ook nog de klussen in ons nieuwe huis omdat we deze week toch wel echt willen verhuizen. We hebben dus helaas niet al te veel tijd gehad om lang in de keuken te staan en hebben daarom soms een snelle hap gegeten. Hopelijk volgende week weer beter ­čÖé

Maandagavond aten we een hele lekkere lasagna waarvan het recept binnenkort online komt. Dus nog even geduld ­čśë
IMG_3327
IMG_3328
IMG_3330
Dinsdag vond ik het wel weer eens tijd voor een kopje chocolademelk, lekker!
IMG_3332
Dinsdag bleef Jorrit thuis omdat hij de griep flink te pakken had. Ik maakte daarom soep met tomaat en paprika. Zelf at ik er nog een broodje bij.
IMG_3333
Ook ging ik aan de slag met een heel lekker receptje voor flatjeboompjebeestje.nl, onze nieuwe blog.
IMG_3340
Woensdag lunchte ik met 2 bolletjes met kaas en pompoenhummus.IMG_3343
Donderdag maakte ik zelf ovenfrietjes voor Lekker en Simpel. Het resultaat was erg lekker en binnenkort komt er op Lekker en Simpel een recept voor deze ovenfrietjes.
IMG_3351
Ondertussen zijn we ook de hele week ‘s avonds aan het klussen. Wel met mate omdat Jorrit nog steeds ziek is helaas … Inmiddels ligt onze vloer in het appartement, dus nog even en we kunnen verhuizen.
IMG_3355
Donderdag┬ámaakte ik een recept voor het kookboek. Ik kan dus helaas niet teveel over het recept verklappen. Ook moeten jullie nog even geduld hebben want het kookboek komt waarschijnlijk past eind oktober uit. Het recept viel trouwens erg goed in de smaak ­čśë
IMG_3365
Vrijdagmiddag lunchte ik met een snelle bonenschotel. Het recept komt binnenkort online ­čÖé
IMG_3368
Vrijdagavond wilde Jorrit die ovenfrietjes die ik eerder die week ‘s middags had gemaakt ook wel uitproberen. Dus ik dook de keuken in en maakte nog een portie ovenfriet en ik maakte er wat gekruide kip bij.
IMG_3380  IMG_3382
Zaterdag waren we weer de hele dag aan het klussen. Na het klussen gingen we de hond uitlaten en in de gang werden we verrast door twee jongens in pak. Ze hadden een super leuk pakketje van Mona voor ons met daarin 3 nieuwe smaken: intense vla pure chocolade, intense vla rijke vanille en intense vla chocolade hazelnoot. Daarnaast kregen we ook nog een bosje rode rozen en maakten we een polaroid foto. Wat een super leuke verrassing! Deze nieuwe smaken van Mona liggen als het goed is nu ook in de supermarkt. Wij hebben ze trouwens alledrie uitgeprobeerd (allemaal erg lekker) maar de pure chocolade vonden wij het allerlekkerste.
IMG_3388
IMG_3387
Zaterdagavond gingen we weer eens kaasfonduen. We aten er brood, krieltjes en paprika bij.
IMG_3390
Natuurlijk moesten we na het eten nog een bakje vla proberen ­čÖé
IMG_3392
Zondag hebben we weer heel wat uurtjes geklust in ons nieuwe huis. Tussen het klussen door gingen we thuis even lunchen. Ik belegde een kaiserbroodje met een laagje creme fraiche, ham en kaas. Ongeveer 6 minuten in de oven en smullen maar.
IMG_3393
‘s avonds hadden we beiden weinig zin om lang in de keuken te staan (Jorrit is nog steeds ziek en ik was moe van het klussen en naar de Ikea op en neer rijden), dus het werd een wrap met kip, ui, sla, komkommer, paprika en tomaat. Het ‘recept’ kun je hier vinden.
IMG_3396 IMG_3399
We hadden weer een redelijk chaotische week doordat Jorrit ziek was en we tussendoor ook nog moeten klussen. Daarom hebben we weinig tijd gehad om lang in de keuken te staan. Waarschijnlijk gaan we deze week verhuizen, dus hopelijk volgende week weer wat meer tijd om te koken. 

Onze kookboeken