Achter de schermen week 11 – 2020


We hebben er weer een week op zitten, en wat voor een. De week begon nog vrij normaal, maar naarmate de dagen voorbij gingen leek het wel of we langzaam aan in een slechte B-film terecht waren gekomen. Benieuwd wat wij afgelopen week hebben gedaan? Klik dan even verder.

Maandag ging Eef zoals gewoonlijk naar de gastouder en was het voor ons weer tijd om een boel computerwerk te doen. Ook hadden we de week daarvoor net iets te weinig recepten gemaakt, dus er moest ook nog wat gekookt en gebakken worden, waaronder een flinke stapel pannenkoeken.

Ook dinsdag brachten we Evi naar de gastouder. Maar rond lunchtijd werd ze niet helemaal lekker en dus hadden we der gelijk opgehaald. Maar even lekker op de bank of in bed liggen daar is ze niet zo van, het is veel te interessant wat papa en mama allemaal uitspoken.
Woensdag was Eef alweer opgeknapt, maar voor de zekerheid hadden we der maar even niet naar de peuterspeelzaal gebracht. Al kwam dat ook omdat we die ochtend de nodige strijd hadden, haha. En die strijd hebben dus een soort van verloren, voelde wel even als falen.

Terwijl er thuis weer flink gekookt werd, zijn Jorrit en Evi even naar de Ikea gereden voor twee nieuwe kastje. De slaapkamer van Evi wordt omgetoverd tot een grote meiden kamer, commode eruit, babybed eruit. En bij de Ikea moet er natuurlijk wel even een ijsje gegeten worden.

Na het bezoekje aan de Ikea heeft Jorrit nog geholpen bij het maken van de laatste receptjes.

Donderdagochtend begonnen we met het in elkaar zetten van de kastjes die Jorrit de dag daarvoor had gekocht.

Daarna ben ik nog even met Evi naar het zwembad geweest en ondertussen stond Jorrit een aantal bakrecepten te maken. En eindelijk zag Jorrit zijn kans schoon. Aangezien hij alleen was met de lunch, stonden er kant-en-klare noodles met kaas op tafel. Iets waar hij zo heel af en toe echt zin in heeft gek genoeg haha.

Na het zwemmen moesten er nog wat baksels op de foto gezet worden.

En ook hier werd afgelopen week het nieuws op de voet gevolgd. Al sinds de uitbraak in China houdt het corona virus Jorrit erg bezig. En gaande weg de week merkte je dat het in Europa en ook in Nederland steeds serieuzere vormen begon aan te nemen. Onze eerste afspraken werden al afgezegd en een enkeling werd omgezet in een Skype-gesprek. En zelf besloten we ook maar het zekere voor het onzekere te nemen en niet meer op bezoek te gaan bij onze ouders. Wel ingewikkeld voor Evi, want die vraagt bijna dagelijks ‘gaan we opa oma toe?’.

Vanaf vrijdag komen we niet zoveel de deur meer uit. En eerlijk is eerlijk, dat is voor ons best lastig. Aangezien we al de hele week thuis werken, gaan we normaal gesproken in het weekend heel graag lekker de hort op. Maar aan de andere kant veranderd er dus voor ons niet heel veel, aangezien we al thuis werken. We beseffen dat niet iedereen in die luxe positie zit en dat er een hoop mensen keihard nodig zijn om de boel draaiende te houden. Heel veel respect voor iedereen die in de zorg werkt en zorgt voor de openbare orde en veiligheid. En laten we, zodra alles weer helemaal het oude is, vooral met z’n allen lekker uiteten gaan om de horeca in Nederland weer een beetje een boost te geven. Misschien moeten we het nationale buiten de deur eet weekend in het leven roepen, of bestaat dat al?

Tja en aangezien we nu veel binnen zitten, gaan we toch allemaal klusjes doen die een beetje blijven liggen. Ramen lappen, nog een kast in elkaar zetten, opruimen, schoonmaken. Ik denk dat ons huis over een week of twee nog nooit zo schoon en opgeruimd is geweest.

Zaterdag hebben we lekker lang in pyjama gezeten. Een van de autostoelen stond even binnen en Evi moest perse in de autostoel even lekker een filmpje kijken op de iPad.

Verder hebben we die dag lekker in de tuin gerommeld en de zandbak, die we hadden gekregen van Sofie haar zus, gevuld met zand. Leuk dat Evi er zo blij mee is, enige nadeel is dat vervolgens je hele huis ook op een zandbak begint te lijken.

Zondag begonnen we de dag lekker met wat croissantjes en chocoladebroodjes.

Daarna zijn we virtueel bij opa en oma op de koffie geweest.

Verder hebben we op een piepklein rondje door de supermarkt na, de hele dag weer een beetje in en om het huis gerommeld. Een tekening gemaakt voor de oma van Jorrit en die op de bus gedaan, een filmpje gekeken en piano gespeeld.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *