achter de schermen

Achter de schermen week 13 – 2020

achter de schermen
Vandaag delen we het wekelijkse kijkje achter de schermen. Komen we nog een beetje aan werken toekomen met Evi continu om ons heen? En van elke dag picknicken in de tuin tot het graven van een diep gat in ons mooie gazonnetje. Kijk je mee?

Maandag moest er weer een en ander gedaan worden op de computer. Normaal gesproken kunnen we dat samen ongestoord doen, aangezien Evi op de maandag en de dinsdag dan naar de gastouder gaat. Nu is het steeds een van ons die aan het werk gaat terwijl de ander de kleine vermaakt. Hierdoor blijven er wel eens wat klusjes liggen helaas.

Maar daarentegen hebben we er nu wel een extra hulpje bij, want Evi helpt ook graag een handje met het maken van de recepten.

Verder had Jorrit maandag zijn tweede pianoles via Skype. En na de les hebben we gezellig buiten gepicknickt. Dit keer zaten we aan de picknicktafel in de voortuin, daar zaten we lekker uit de wind in het zonnetje. Dat was best even genieten.

De volgende dag weer wat nieuwe artikelen gemaakt en recepten uitgewerkt.

En ’s middags moest er natuurlijk weer gepicknickt worden. Iedere dag vraagt Evi nu ‘mogen we pikpikken buiten?’. Dat wordt nog een hele uitdaging als het wat slechter weer is en we haar weer binnen aan tafel moeten zien te krijgen haha. Zoals vandaag bijvoorbeeld…

Na de lunch nog wat lekkere baksels gefotografeerd. En daarna komt het meest vervelende onderdeel, proeven. 😉

Verder heeft Jorrit nog flink zitten oefenen achter de piano. Zodra Evi op bed ligt duikt Jorrit achter de piano. Maar ook overdag roept hij wel eens ‘ik ga nog even wat doen voor de site’ en vervolgens klinkt er allemaal gepingel uit het kantoor haha.

Woensdag hebben Jorrit en Evi de halve dag in de tuin doorgebracht. Zo kon ik lekker een aantal nieuwe recepten maken.

In de tuin werd flink gewerkt. Want wie ons al een tijdje volgt kan zich heel misschien nog herinneren dat we vorig jaar een nieuw gazon hebben aangelegd. Dat was best een flinke klus, het oude gras eruit scheppen, nog grond afgraven en weer nieuwe grond erop. En dan nu….. het gazon vernielen. Hier komt, als het goed is, een trampoline. Helaas wachten we nu al meer dan twee weken op de levering, toch alvast maar begonnen met graven. Het schijnt dan men niet alleen wc papier aan het hamsteren is geslagen, maar ook trampolines. Er worden blijkbaar heel veel trampolines gekocht de afgelopen dagen waardoor de levertijd flink toeneemt.

Tussendoor nog even picknicken haha.

En weer door met graven. We hadden eigenlijk een trampoline met montageservice gekocht, maar monteren daar deden ze nu niet aan. Maar het graven ging uiteindelijk een stuk gemakkelijker dan van te voren gedacht.

De volgende dag nog wat gewerkt en….. je raadt het nooit, gepicknickt.

Blijkbaar vinden we het vele thuiszitten vermoeiend. Want de laatste dagen vallen we rond een uur of 21:00u al op de bank in slaap tijdens een poging iets op Netflix te kijken.

Vrijdag hebben we vooral wat klusjes gedaan in de tuin. Zo is Jorrit nog even verder gegaan met graven en een worteldoek aanbrengen. Ik ben ondertussen ons tuinhuis nog wat gaan opleuken met een likje verf. En wat Evi betreft hoeft er geen trampoline te komen, hartstikke leuk zo’n diepe kuil in de tuin. Oh en we hadden ook bedacht dat het misschien wel eens leuk zou zijn om te picknicken in de tuin, hadden we nog niet eerder gedaan.

Zaterdag nog meer geklust in de tuin. Het tuinhuis is er mooi van opgeknapt vinden we zelf. Zo zag het tuinhuis er vorig jaar uit:

En nu:

Verder hadden we zaterdag wel eens zin om uit ons eigen kookboek te koken. Dat doen we eigenlijk gek genoeg bijna nooit. We hadden besloten dat het een receptje moest worden uit het boek ‘Elke dag‘.

De keus was gevallen op de Mexicaanse nachos. Dat was smullen!

Zondag hebben we een beetje geluierd, piano gespeeld, een rondje gereden met de auto om toch het gevoel te hebben dat we er even uit zijn geweest, een klein ommetje gefietst, eieren gekocht bij de boer en lekker een filmpje gekeken.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 13 – 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *