achter de schermen

Achter de schermen week 14 – 2020

achter de schermen
Ook deze week beginnen we zoals gebruikelijk weer met het kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we de afgelopen week zoal hebben gedaan. En wat doe je als je de hele week thuis zit, klusjes in en om het huis. Verder is Evi sinds woensdag ook helemaal in de zevende hemel, waarom zou dat zijn? Kijk je mee?

Maandagochtend begon zoals altijd weer met de nodige computerklusjes. We parkeren Evi dan even achter de iPad zodat we samen even aan het werk kunnen.

Jorrit is nog even doorgegaan achter de computer, tussendoor nog een pianolesje via Skype, en Eef en ik zijn de keuken in gedoken om een lekkere brownie te bakken.

Dinsdag waren de rollen omgedraaid, toen ging Jorrit lekker met Eef spelen en kleine klusjes doen terwijl ik aan het werk ging. Jorrit had ook bedacht dat het hoog tijd was om de auto weer eens te wassen. Evi vond de wasstraat alleen bepaald geen leuk uitje, tranen tranen en nog eens tranen.

Verder heeft Jorrit het nodige huiswerk gekregen van zijn pianodocent, dus dinsdagavond (en de avonden daarna) hebben we elkaar nauwelijks gezien of gesproken want er moest geoefend geoefend en nog meer geoefend worden.

Woensdag kookdag. Op de woensdag (proberen) we nog steeds de hele dag nieuwe recepten te maken.

Dat gaat wel iets minder vlot nu Evi de hele dag thuis is. Maar gelukkig kwam daar onze redding, eindelijk werd onze trampoline bezorgd! Nu hopen dat het gat dat al een week eerder was gegraven groot en diep genoeg is… Het gat had aan de rand net ietsjes dieper gekund, maar al met al kan het er prima mee door.

Het idee was een beetje dat Evi zich nu ook zelf goed kan vermaken in de tuin. Maar tot nu toe wil ze vooral nog graag samen op trampoline springen ‘pappie kom je ook pantepiene?’. Is natuurlijk ook wel veel gezelliger. Verder zijn er nog een boel boekjes gelezen en spelletjes gespeeld. Al met al vond Evi het maar een vermoeiende dag haha.


Donderdag zijn de recepten van de dag daarvoor verder uitgewerkt, de foto’s bewerkt en ingepland om over een paar weekjes online te komen.

Verder was het hoogtijd om even naar de vuilnisbelt te rijden, aangezien onze schuur helemaal afgeladen vol stond met kartonnen dozen. Dus ’s middags heeft Jorrit de auto volgeladen en is richting de belt gereden. Eenmaal daar aangekomen stond er een meneer bij de ingang die vertelde dat de wachttijd langer was dan anderhalf uur. Dus maar weer huiswaarts. Ondertussen was ik maar weer eens aan het schilderen geslagen. Dit keer zijn de kozijnen en buitendeuren aan de beurt.

’s Avonds was het tijd voor de vrijdagmiddagborrel donderdavondborrel, gezellig!

De volgende ochtend ging de wekker vroeg, zodat Jorrit rond openingstijd van de belt alsnog even het karton kon weggooien. Maar onderweg kwamen er vanuit de richting van de vuilnisbelt al auto’s met karretjes vol afval hem tegemoet gereden, het zal toch niet…. En ja hoor, eenmaal bij de belt aangekomen, een enorme rij en een wachttijd van circa twee uur!!! En hup, wéér naar huis.

Verder hebben we vrijdag voornamelijk wat huishoudelijke klusjes gedaan, wat laatste dingetjes voor de site van die week, is er nog wat geschilderd en hebben we een bamboemat opgehangen. Schuttingen zijn we niet zo heel erg fan van, dus om de schutting wat op te leuken hebben we in dit hoekje geprobeerd of een bamboemat ons bevalt. En ik moet zeggen, we zijn erg tevreden met het resultaat.Het weekend, eindelijk lekker weer! Wat hebben we daar naar uitgekeken zeg. Dus wat hebben we van het weekend gedaan? Buitengespeeld! Lekker in de tuin picknicken, heel veel trampolinespringen en op berenjacht in de straat.

En we hebben ook nog een klusje gedaan in onze buitenkeuken. We hebben een laagje vinyl aangebracht op het keukenblok. Aangezien de bovenkant van grof hout was, was dit niet goed schoon te maken en dus niet heel hygiënisch. Laagje vinyl op maat gesneden en vastgeplakt met dubbelzijdige tape en nog een spijker hier en daar. Tot slot nog even het witte randje weggewerkt met een viltstift en voilà! Dik tevreden met het resultaat, nu hopen dat het goed blijft zitten en dat het mooi blijft ook in de winter met vocht enzo.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 14 – 2020”
  • Sofie

    Hoi Sofie!

    Wil je eens een overzichtsfoto of filmpje maken vqn jullie tuin? Jullie hebben een supergezellig tuintje lijkt me, wil graag wat inspiratie op doen 😁

    Bedankt!

    Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *