achter de schermen

Achter de schermen week 19 – 2020


We beginnen deze nieuwe week met het wekelijkse kijkje achter de schermen, waarin we je weer laten zien wat we de afgelopen week hebben uitgespookt. Van het aankondigen van een nieuw kookboek, het werken aan de nieuwe website tot mijn derde keer moederdag. Kijk je mee?

Afgelopen maandag ging de wekker vroeg en was het weer ontbijten achter de computer terwijl Evi even een klein filmpje aan het kijken was. Op de maandag en dinsdag is dit het moment dat we even ongestoord wat noodzakelijke klusjes om de computer kunnen afronden. Van het bewerken van foto’s, het inplannen en uitwerken van recepten tot het beantwoorden van mailtjes en het inplannen van social media.

Daarna is Jorrit met Eef een wandeling gaan maken met de hond zodat ik nog wat langer kon doorwerken achter de computer.

Na de wandeling was het tijd voor ons koffiemomentje en daarna nam Jorrit achter de piano plaats voor zijn wekelijkse pianoles. Ondertussen zijn Eef en ik de keuken in gegaan om een recept te maken voor ons nieuwe kookboek. Na de lunch zijn Jorrit en Evi even naar de eierautomaat gereden, waar ze ook nog paardjes hebben geaaid, en ik ben nog even verder gegaan met het fotograferen van het bakrecept.

De volgende dag begon ook weer achter de computer. Ondertussen werden er nog een boel boodschappen bezorgd. ’s Middags zijn we nog even met z’n drietjes de hort op gegaan en hebben we buiten een lekkere wandeling gemaakt en nog een tijdje op een muurtje gezeten en gekeken naar de auto’s die voorbij kwamen. Niets bijzonders, maar het was wel erg gezellig.

Woensdag werd er weer het grootste deel van de dag gekookt.

Maar woensdag was ook de dag dat we eindelijk officieel konden aankondigen dat er een nieuw kookboek komt later dit jaar! We ontvingen al jaren mailtjes, reacties en berichten met de vraag wanneer er eindelijk een boek komt met taarten en toetjes. Het is eindelijk zover, dit jaar komt Lekker en Simpel  ZOET uit. Een boek met maar liefst 125 zoete recepten! Taarten, cheesecakes, cakes, koekjes, toetjes en nog veel meer lekkers!

Dus naast het koken zijn we die dag vooral bezig geweest met het beantwoorden van honderden enthousiaste reacties, zo ontzettend leuk! Het blijft toch altijd weer spannend om een nieuw project aan te kondigen. Het boek is ook meteen massaal op de eerste dag al gereserveerd, want de volgende ochtend stond het boek op nummer 1 in de kookboeken top 10 van Bol.com. Wil je ook een exemplaar ontvangen op de dag dat het boek verschijnt? Reserveer dan alvast Lekker en Simpel  ZOET!

Ook donderdag waren we nog druk met het beantwoorden van reacties, maar er was ook nog tijd om nog twee nieuwe recepten voor het kookboek te maken.


Vrijdag hebben we wat klusjes in de tuin gedaan en binnen de boel schoongemaakt. Tussen de middag is er in de tuin gepicknickt en dat moest ieder op een eigen kleedje van Evi. Ook ontvingen we van onze webbouwer de (bijna) definitieve versie van de nieuwe website. Voor wie het even heeft gemist, Lekker en Simpel wordt in een nieuw jasje gestoken, de site wordt helemaal opgefrist en gaat er dus anders (lees: beter/mooier) uitzien! Er moet wel nog een hoop gebeuren voordat de site echt live kan, dus daar zijn we die dag erg druk mee geweest.

’s Avonds hadden we echt geen zin meer om te koken, het was ook nog veel te lekker zo in het zonnetje in de tuin, dus hebben we maar een pizaatje besteld. Ook wel eens lekker (en simpel).

Na het eten wilden we nog even een kleinigheidje halen voor moederdag, maar we waren even vergeten dat er aangepaste openingstijden zijn tegenwoordig. Dus we stonden voor een dichte deur. Dan maar even een wandelingetje door een uitgestorven winkelstraat.

Zaterdag heeft Jorrit een ritje gemaakt op z’n motorscooter en ondertussen werd er thuis lekker gerommeld en gespeeld in de tuin.

Op Moederdag zijn Jorrit en Eef ’s morgens vroeg naar beneden gegaan om een heerlijk moederdag-ontbijtje te maken en nog wat te knutselen. Het moest eigenlijk een ontbijt op bed worden, alleen was ik iets te vroeg uit bed gekomen…


Daarna zijn we de auto ingestapt om bloemen te brengen naar de oma’s en hebben we nog even in de tuin gezetten totdat het begon te waaien.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *