Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 21 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je in het kijkje achter de schermen zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Van het maken van nieuwe recepten, het opnemen van video’s tot de camper naar de stalling brengen en een dienst bij de brandweer. Kijk je mee?!

Maandag weer op tijd het bed uit om Eef klaar te maken voor school en Melle naar de gastouder te brengen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het uitwerken van nieuwe recepten, boodschappenlijstjes maken en nog een heleboel andere klusjes op de computer.

Tussen de middag nog even lekker in het zonnetje een hapje gegeten en daarna weer, met een klein beetje tegenzin, achter de computer gekropen.

Eind van de middag de kleintjes opgehaald, kwam er nog een vriendinnetje bij Eef spelen en hebben we een lekker hapje gegeten. Na het eten is Jorrit nog een rondje gaan fietsen en ondertussen bracht ik Melle en Evi naar bed. Daarna nog wat in de tuin gescharreld en een kop koffie gedronken.

De volgende dag hetzelfde liedje. We begonnen de ochtend weer achter de computer, daarna is Jorrit nog even aan de slag gegaan in de keuken. Hij heeft een hele lekkere curry gemaakt die later nog op de website komt. Dinsdag is ook pannenkoekendag bij ons thuis, Evi haar favoriete dag van de week. Dus we hadden voor onszelf curry en voor de kleintjes werden er pannenkoeken gebakken. Er bleef nog een vriendinnetje eten dus het was een gezellige boel.

‘s Avonds ging Jorrit weer een rondje fietsen, heb ik een gigantische berg was weggewerkt en ging Jorrit na het fietsen en een bak koffie nog wat onkruid plukken.

Woensdagochtend bracht ik Eef naar school en ben ik daarna nog even met Melle een boodschapje gaan doen. Een hoop zegeltjes gespaard voor onze eigen spaaractie haha!

Daarna zijn we in de keuken aan de slag gegaan met het maken van de nieuwe recepten die we de dagen daarvoor hadden uitgewerkt. Er zat weer een hoop lekkers tussen al zeggen we het zelf!

Tussen de middag nog lekker buiten gegeten, daarna verder gegaan in de keuken en toen nog even wat dingen aangepast in recepten met de Giro op de achtergrond.

De volgende dag hebben we tijdens Melle zijn ochtenddutje een video opgenomen voor Instagram. Wist je dat we op Instagram ook recepten delen die niet (of pas veel later) op de website komen? Volg ons dus ook zeker op Instagram als je niks lekkers wil missen.

Daarna is Jorrit met Melle een boodschapje gaan doen en even de auto gaan wassen zodat ik ondertussen ongestoord aan het werk kon.

Die avond stond er een opleidingsavond bij de brandweer op het programma. De opleiding tot manschap loopt inmiddels tegen het einde aan, of niet al te lange tijd is het laatste examen. Spannend!

Vrijdagmorgen hadden we een afspraak staan om de camper naar de stalling te brengen. We wilden heel graag het hemelvaart weekend nog een paar dagen weg, maar echt alles wat we hadden bekeken zat stampvol. Dus helaas toch de camper die ochtend naar de stalling gebracht, want thuis voor deur stond dat gevaarte toch wel een beetje in de weg.

Aangezien er tegenover de stalling een tuincentrum zit, hebben we daarna nog even een klein rondje door het tuincentrum gelopen. Evi had die dag geen school dus die was gezellig met ons mee op stap.

Zaterdagochtend was Jorrit de deur al uit toen we hier thuis wakker werden. Hij had een 24uursdienst bij de brandweer. Terwijl er op de kazerne lekker gesport werd, was ik lekker aan het wandelen met Eef en Melle. Daarna hebben we nog een boodschapje gedaan, samen cupcakes gemaakt en zijn we nog even bij Jorrit langs geweest om wat lekkers te brengen.

We hadden ‘s middags wat kip gekocht bij een kraampje dat we tegenkwamen in het centrum. ‘s Avonds aten we kippenpootjes met wat Surinaamse bami, erg lekker! Op de kazerne aten ze ook kip, daar stond een hele lekkere kipsate op het menu.

Zondag kwamen onze nichtjes spelen, is Jorrit met Melle nog een stukje gaan fietsen en hebben we een beetje in de tuin gewerkt en genoten van het zonnetje.

Onze kookboeken