achter de schermen

Achter de schermen week 24 – 2020

achter de schermen
We laten je in het wekelijkse kijkje achter de schermen weer zien wat we zoal afgelopen week hebben gedaan. Van het maken van de laatste recepten voor het nieuwe kookboek tot het laatste grote klusweekend in de tuin. Kijk je mee?

Maandag begon met een ochtendje computerwerk, het achter de schermen artikel moest gemaakt worden, de mail moest bijgewerkt worden en er stonden nog wat andere klusjes op de planning.

Aangezien Evi een paar weken niet naar de gastouder kan, kunnen we helaas de maandag en de dinsdag niet samen volop benutten wat werken betreft. Dus we lossen elkaar nu een paar keer per dag af. Eind van de ochtend ging Jorrit nog even samen met Evi drie stapelblokken kopen om de bloembak af te maken. Voor wie benieuwd is hoe de voortuin er een beetje uit komt te zien, dit was het:

Zo is het nu (let ook op de kleur van de stenen ;-)):

Maandag eind van de middag had Jorrit pianoles en dit keer was dat niet via Skype, nee Jorrit heeft voor het eerst op een echte piano gespeeld. Dat was wel even wennen! En terwijl Jorrit de hort op was, ging ik even langs het tuincentrum en toen gebeurde het….. met achteruitrijden ben ik per ongeluk met de voorkant van de auto langs het huis geschraapt. BALEN!!!

Voor wie het leuk vindt om de voortgang van Jorrit zijn pianospel bij te houden. Dit filmpje nam hij drie weken geleden op.


Dinsdag hebben we weer zoveel mogelijk geprobeerd te werken. Dat ging het ene moment beter dan het andere moment. Soms had Evi even zin om een tijdje alleen te spelen, zo konden we mooi samen wat doen. Ondertussen kwam Albert Heijn al een paar keer voorbij rijden en wij ons maar afvragen waar onze boodschappen bleven. Bleek dat ik per ongeluk voor een week later had besteld. Dan maar zelf boodschappen doen. Dat was ik blijkbaar een beetje verleerd want ik had veel te weinig tassen bij me haha.

Dinsdagmiddag is Evi nog even gezellig gaan spelen bij opa en oma. Zo hadden wij mooi de tijd om weer eens een Instagram video op te nemen. In onze laatste video laten we zien hoe je de cola kip maakt. We kregen namelijk bijna dagelijks de vraag hoe je dit recept maakt, dus het moest er maar eens van komen. De video kun je hier bekijken. 

Woensdagochtend bracht ik Eef naar de peuterspeelzaal om daarna snel de keuken in te duiken, er stond weer een kookdag op de planning. We hebben een boel lekkere recepten gemaakt, waaronder ook het laatste recept voor ons nieuwe kookboek!

Afgelopen week zijn we ook intensief begonnen met zindelijkheid training. Elke keer als Evi op het potje of op de WC plast mag ze een sticker plakken en als de stickerkaart vol is krijgt ze een kleinigheidje. Inmiddels zijn er al twee kaarten vol, dat gaat de goede kant op!

Donderdag hebben we nog even in de keuken gestaan, computerwerk gedaan en een wandeling gemaakt in het bos.

Donderdag hebben we ook op Instagram bekend gemaakt dat we in verwachting zijn van ons tweede kindje!! Met als gevolg dat onze telefoon haast ontplofte door alle reacties en berichtjes, zo leuk! Nogmaals, iedereen bedankt!!

Vrijdag nog wat laatste computerklusjes voor die week en daarna hebben we alvast wat voorbereidingen getroffen voor het klusweekend. Het was nog even spannend of onze tegels op tijd geleverd zouden worden. Gelukkig stond daar eind van de middag toch nog een vrachtwagen voor deur met een heleboel hele zware tegels.


Zaterdagochtend was het weer zover. Iets na 08:00u stonden de hulptroepen voor de deur (sorry buren!). En van zo’n hele dag zwaar werk krijg je natuurlijk trek. Dus ’s avonds zijn we even met zijn tweeën naar Amsterdam gereden om een lekkere burrito te eten. Dat was echt alweer heel lang geleden dat we even samen op pad waren! Evi was ondertussen lekker uit logeren bij haar nichtjes.

De volgende dag hetzelfde liedje, tegels sjouwen, tegels zagen, bloembakken vullen met aarde en veel drinken, heel veel drinken! Want het was aardig warm voor dit soort geklus.

Onze kookboeken

4 reacties op “Achter de schermen week 24 – 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *