Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 24 – 2022

Nieuw wekelijks kijkje achter de schermen – Afgelopen week is er gewerkt, stond de barbecue voor het eerst dit jaar aan, was er een feestje bij de brandweer en stonden we dit weekend weer op de camping. Kijk je mee?!

Maandag, tweede pinksterdag, hebben we niet veel gedaan. Even bijkomen van het kamperen, de nachten zijn dan toch wat korter en de boel opruimen en het huis aan kant maken. Eind van de ochtend kwamen vrienden langs voor een kopje koffie en na Melle z’n middagdutje hebben we nog een klein rondje gedaan bij een kampeerwinkel. We hadden namelijk nog een bezem nodig. Er waren meer mensen die iets nodig hadden blijkbaar, want het was behoorlijk druk!

Dinsdagmorgen hadden we wat opstartproblemen… Gelukkig was het weer gelukt om iedereen op tijd aangekleed en wel op school en bij de gastouder af te leveren. Daarna kropen we zoals gewoonlijk achter de computer en konden we niet wachten tot de koffiepauze haha. Maar voordat we aan de koffie konden moesten er boodschappenlijstjes worden gemaakt, nieuwe recepten worden uitgewerkt en meer van dat soort klusjes. En toen was het tijd voor koffie!

De rest van de dag achter de computer gezeten, hele tijd met het gevoel dat het maandag was haha. Jorrit heeft eind van de middag Melle opgehaald en ondertussen deed ik de weekboodschappen. We hadden weer een spaarkaart vol en ja, wat ga je dan kiezen haha?! Nog een ovenschaal, een diepbord, serveerschaal of kommetjes…

Die avond maakte Jorrit nog een ommetje op de racefiets en ging ik opzoek naar een nieuw boek.

Woensdag werd er gekookt. We hadden hele lekkere recepten uitgewerkt om te maken, waaronder ook eindelijk de eerste barbecue recepten van dit seizoen. Het was zelfs de eerste keer dat hier de barbecue aan ging dit jaar, erg he?!

‘s Middags ben ik met Eef nog naar school gegaan voor de afsluiting van het landen thema.

Donderdag heb ik nog een tijd achter de computer gezeten. Ondertussen was Jorrit met Melle een stuk gaan fietsen en nog even bij opa en oma kijken, zo kon ik even ongestoord doorwerken. Na de lunch was het tijd voor Melle z’n middagslaapje en konden wij nog wat werken. Eind van de middag schoof Jorrit nog een lekkere kipsate in de oven en daarna vertrok hij naar de brandweer voor een oefenavond. Er stond een hele grappige les op het programma, een virtual reality opdracht.

Vrijdag begon de dag vroeg, veel te vroeg… Eef was al om 05:00u wakker, waarschijnlijk een beetje zenuwachtig voor het schoolreisje van die dag. Ze gingen namelijk met alle groepen 1 en 2 naar het sprookjesbos. Ondertussen moest er thuis nog een en ander voor de website gebeuren en heb ik met Melle nog een klein boodschapje gedaan. Jorrit heeft ‘s middags nog een klein rondje gefietst en toen was het tijd om Eef uit school te halen. Die was redelijk op van een hele dag spelen, lopen en druk doen haha.

Er was alleen even geen tijd om uit te rusten… Want niet veel later gingen we met Jorrit mee naar de brandweer voor een gezellige barbecue. Voor de kleintjes waren er poffertjes en twee springkussens. Super leuk! De vermoeidheid van Eef van ook in één klap voorbij haha. Jorrit had die avond ook nog dienst, dus die bleef op de kazerne slapen.

De volgende ochtend kwam Jorrit een beetje brak thuis. Om 04:00u was het kazerne alarm afgegaan en moest er worden uitgerukt. Na een ontbijt en een bak koffie was het tijd om de camper in te pakken. Halverwege de ochtend vertrokken we gezellig naar Hoogwoud om daar een nachtje te logeren bij de camping Boven ‘t Maaiveld. Erg mooie camping met een spiksplinternieuw toiletgebouw. Eef hadden binnen 5 minuten alweer een vriendin en ondertussen hadden wij in een vrij snel tempo de boel helemaal uitgepakt. Daarna zijn we even een visfrietje gaan halen bij een viskar om de hoek en niet veel later lag Melle in bed en zat Jorrit op de racefiets.

De rest van het weekend hebben we lekker een ijsje gegeten, ging het slapen in de camper prima, hebben we een ommetje gefietst, een rondje door een mega tuincentrum gelopen, lekker gespeeld en genoten van het mooie weer.

Zondag, achterin de middag, zijn we helaas alweer huiswaarts gegaan. We hadden het best nog even volgehouden op deze plek. Thuis gelijk de keuken in gedoken om snel een lekkere pokebowl te maken. Daarna de boel uitgepakt, opgeruimd en nog even op de bank gehangen.

Onze kookboeken