achter de schermen

Achter de schermen week 26 – 2020


We beginnen vandaag aan een nieuwe week en dat doen we met het wekelijkse kijkje achter de schermen. De week van een ‘mislukt uitstapje’, onze nieuwe plantjes tot een heleboel ijs. Kijk je mee?

Vorige week kon Evi nog niet naar de gastouder en dus was het weer een kwestie van om de beurt werken. De ochtend zat Jorrit achter de computer en rond het middaguur heb ik hem afgewisseld.

Jorrit is vervolgens samen met Eef even de deur uit gegaan voor wat boodschapjes en hij had het plan om samen met Eef nog even poffertjes te gaan eten in Laren. Dat laatste werd helaas niks, want de poffertjeskraam is blijkbaar dicht op maandag. Evi teleurgesteld want het werd uiteindelijk ‘maar’ een croissantje…


’s Avonds had Jorrit wat goed te maken en dus werden er op de barbecue poffertjes gebakken.

Dinsdagochtend heeft Eef zowaar een tijdje zichzelf vermaakt en zo konden wij mooi even samen aan het werk. Daarna ben ik lekker op de fiets naar een speeltuin gereden. Ondertussen zat Jorrit op de laptop in het zonnetje te werken aan het nieuwe kookboek.


’s Avonds ging de barbecue weer aan, dit keer om hamburgers te bakken. Daarna hebben we nog een beetje in de tuin gerommeld, plantjes water gegeven en toen was het voor Evi alweer bedtijd. Als Eef op bed ligt duikt Jorrit achter de piano en rommel ik nog wat in huis of de tuin om vervolgens lekker op de bank te ploffen.


Woensdag kookdag. Er zijn ook afgelopen week weer hele lekkere recepten gemaakt die met een week of drie op de site komen, onder andere een lekkere frittata, een tortilla en op verzoek van iemand via Instagram ‘dirty fries’. Sinds we hebben aangekondigd een kindje te verwachten krijgen we heel veel cadeautjes toegestuurd. Afgelopen week was het ook weer raak, van hele fijne billendoekjes, een eerste jaar dagboek tot gezellige kaarten en een heleboel van tassen van Studio Noos.Ook donderdag werd er gekookt. We gingen aan de slag met een nieuw Airfryer recept. Ondertussen was Eef lekker in de tuin aan het rommelen met wat water.

Tussen de middag zijn we even op de fiets gesprongen om een ijsje te halen. En echt, ik heb nog nooit een ijsje zo snel zien smelten. Er viel echt niet tegen op te eten. Binnen no time zat de jurk van Eef compleet onder het ijs. Geen ijsjes met een hoorntje meer de volgend keer.

Vrijdag hebben we eerst wat computerklusjes gedaan, mail beantwoorden, wat recepten inplannen en foto’s uitzoeken voor het kookboek. Halverwege de ochtend stond er een vrachtwagen voor de deur met planten die we hadden besteld. Jorrit moest wel erg lachen, want op internet zie je plaatjes van allemaal flinke planten en wat je dan geleverd krijgt zijn drie kleine sprietjes. De rest van ochtend zijn we druk bezig geweest in de tuin en dat was echt een warme klus met dat weer.

Van al dat klussen hadden we inmiddels aardig trek gekregen. Dus de auto in gesprongen en richting Muiden gereden om een patatje te eten. We hadden gehoord dat ze daar hele lekkere friet zouden hebben en ja, dat blijkt inderdaad zo te zijn 😉 En na het frietje moest er natuurlijk ook nog een ijsje worden gescoord, in een bakje dit keer! Eenmaal weer thuis zijn we nog even verder gegaan met de tuin.

Zaterdag wilde Jorrit graag naar een pianowinkel om even bij een ‘echte piano’ te kijken en wat verschillende piano’s uit te proberen. Dus hup helemaal naar Rijswijk. In zo’n winkel pianospelen als je het nog maar net doet is wel een dingetje zeg maar, hahaha. Het ging niet zo heel goed…

Verder hebben we het weekend lekker samen gespeeld, de fitnessbal uitgeprobeerd, het huis opgeruimd, wederom wat in de tuin geklust en viel het avondeten in het water de gootsteen. Het afgieten van de pasta ging niet helemaal goed.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 26 – 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *