achter de schermen

Achter de schermen week 27 – 2020

achter de schermen
Het is weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. Hierin laten we je zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. De week van de deadline van het nieuwe kookboek, pannenkoeken eten buiten de deur en klussen in en om het huis. Kijk je mee?

Maandag ging Evi weer naar de gastouder en hadden wij zowaar weer eens het rijk alleen om ongestoord te kunnen werken. Dat was stom genoeg weer even wennen. Maar al vrij snel hadden we de smaak weer te pakken en dat was maar goed ook, want de volgende dag moest het laatste deel van het nieuwe kookboek worden ingeleverd. Er moesten nog teksten worden uitgeschreven en foto’s worden uitgezocht. Maar eind van de middag was het gelukt om alles bij de uitgever in te leveren. Zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!! Hierbij alvast nog een klein voorproefje en mocht je nou heel hongerig worden van deze lekkere plaatjes, je kunt het kookboek ZOET alvast reserveren 😉

Aangezien de maandag bijna volledig in het teken stond van werken aan het kookboek waren er wat klusjes blijven liggen die we normaal op maandag doen. Dus dinsdag was er ook weer genoeg te doen achter de computer, mail beantwoorden, recepten inplannen, foto’s bewerken en ga zo maar door. Van al dat zitten achter de computer wordt je soms een beetje gaar, dus voor de afwisseling zijn we na de lunch de keuken in gegaan om een lekker recept te maken. Het werd een super lekkere plaattaart met kipshoarma. Dit alles hebben we opgenomen voor een korte Instagram video. Bekijk de video hieronder!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jorrit & Sofie (@lekkerensimpel) opDinsdag was ook de dag dat we erachter kwamen dat het toch wel erg slecht ging met een aantal van onze nieuwe plantjes in de voortuin. De annebellen leken er wel met de minuut beroerder uit te gaan zien. op Instagram vroegen we om tips en die kwamen er zeker, nog bedankt iedereen! Het water geven met een zonnetje erop heeft ze niet veel goeds gedaan, dat weten we nu voor de volgende keer haha. Maar we kregen ook als tip dat ze het nog wel gaan redden waarschijnlijk. Laten we hopen dat ze volgend jaar mooi staan te bloeien.

Woensdag was het voor Eef het laatste dagje peuterspeelzaal voor de zomervakantie. Er stond een feestelijke ochtend op de planning met een piratenthema. Voor ons stond er weer een dag in de keuken op het programma. Er zijn weer hele leuke en lekkere recepten gemaakt, ook een paar barbecue recepten.

Donderdagochtend probeerde Jorrit voor de grap schoenen en slippers van Lidl te bestellen, maar steeds was alles wat hij aan zijn mandje probeerde toe te voegen uitverkocht. Aangezien ik toch de hort op moest om mijn rijbewijs te verlengen was ik even langs de Lidl gereden op de heenweg, en tadaaa…. wat zijn ze lelijk hahaha. Maar zo lelijk dat het ergens ook wel weer grappig is.

Daarna ben ik de Instagram video gaan bewerken en zijn Jorrit en Eef lekker gaan knutselen.

Vrijdagochtend ging Jorrit al vroeg naar de kapper. Ik was van plan om met Eef even gezellig een uitstapje te gaan maken, maar mevrouw had er geen zin in. ‘Nog niet mama’, ‘Straks mama’, ‘Ik wil niet’. Uiteindelijk viel ze na de lunch in slaap en zijn we nergens heen geweest. Maar eind van de middag was er niet veel voor nodig om Eef toch de auto in te krijgen, je hoeft het woord pannenkoeken maar te noemen en alles kan opeens. We gingen gezellig even naar de Lage Vuursche een pannenkoekje eten. Ik kijk op de foto wel een beetje moeilijk zie ik nu hahaha.

Het weer leek dit weekend helemaal nergens op. We hadden dan ook niet veel dingen gepland. Uiteindelijk besloot ik maar dat het weer eens tijd was om een muurtje te gaan schilderen. De muur achter de eettafel moest er aan geloven dit keer.

Om te zorgen dat ik even ongestoord mijn gang kon gaan zijn Eef en Jorrit er even op uit geweest. Ze gingen samen even naar Fonteyn, kijken bij allemaal mooie zwembaden en barbecues.

De volgende dag gingen we weer op pad, want we hadden net niet genoeg verf om de muur af te maken helaas. Dus er moest nog een blikje verf komen. Daarna ben ik weer aan het schilderen gegaan en hebben we verder lekker in huis gerommeld. Eind van de middag kwamen vrienden langs om te helpen met het plaatsen van een hek naast het huis. Nu hoeven we ons eindelijk niet meer druk te maken over waar de hond is als de achterdeur openstaat. Het was de laatste weken al een paar keer gebeurd dat Beer de benen had genomen en ergens verderop in een tuin tegen een kat stond te blaffen… oeps!

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *