achter de schermen

Achter de schermen week 28 – 2020

achter de schermen
Het is weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. Er kwam afgelopen week een droom van Jorrit uit, we hebben een nieuwe video opgenomen, veel gekookt, aan de nieuwe website gewerkt, de laatste klusjes in de tuin en het aanleggen van ons moestuintje. Kijk je mee? 

De maandag ging Evi naar de gastouder en brachten wij eigenlijk de hele dag achter de computer door. Van het uitwerken van recepten, werken aan de nieuwe website, beantwoorden van allerlei mailtjes en nog meer van dat soort klusjes. Een vrij saaie, maar erg nuttige, dag.

Sinds afgelopen week is ook ons boek 200 hoofdgerechten weer op voorraad. Het boek was een aantal weken uitverkocht maar de 24ste druk is inmiddels een feit! Het voelt haast onwerkelijk om te typen, de 24ste druk, niet normaal zoveel. Mocht je het boek nog niet in huis hebben, je kunt 200 hoofdgerechten onder andere hier reserveren.

Dinsdagochtend begon hetzelfde als de dag daarvoor. Maar begin van de middag doken we de keuken in om een nieuwe video op te nemen. We gingen aan de slag met een super lekker lunchgerecht dat we een paar weken geleden hebben ontdekt toen we buiten de deur hadden gegeten. Daarna was er helaas weer genoeg te doen op de computer en voor we het door hadden was het alweer tijd om Evi op te halen. ’s Avonds lekker gegeten, nog even gespeeld, in het bos gewandeld met de hond en het was bedtijd voor de kleine.

Zo nu en dan als Evi naar bed gaat trekken we wel eens ons ‘huispak’ aan. Zo ook dinsdagavond, niet wetende dat vlak daarna Jorrit zijn droom op het punt stond om uit te komen. Een ritje in een van zijn droomauto’s. Een vriend van Jorrit had een schitterende auto te leen en kwam natuurlijk even langs. De rest van de avond ging het hier alleen maar over auto’s…..

Woensdag werd er weer flink gekookt. Er zijn echt super lekkere dingen gemaakt. We hadden er een soort Amerikaanse themadag van gemaakt met allemaal Amerikaans-achtige recepten.


Eind van de middag is Jorrit nog even naar Dronten gereden voor een paar boodschapjes. Natuurlijk moest in de Bruna even gekeken of onze boeken er nog lagen. Het was even zoeken, maar ze lagen er allemaal. Leuk!

Donderdagochtend ben ik de video in elkaar gaan zetten die we eerder die week hadden opgenomen. Dit is het resultaat van de video waarin we een overheerlijk broodje kip avocado maken met pestomayo!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jorrit & Sofie (@lekkerensimpel) op


Ondertussen waren Jorrit en Eef lekker aan het tekenen, kleuren en schilderen. ’s Middags wisselde we elkaar af en ging Jorrit de rest van de middag bezig met de nieuwe website.

Donderdagavond had ik echt mega zin in hutspot. Daar doe ik Jorrit alleen alles behalve een plezier mee, dus zo stond er hutspot en pasta pesto op het menu.

Meestal proberen we de vrijdag een beetje vrij te houden wat werk betreft, maar ze nu en dan is er toch nog het een en ander dat moet gebeuren. Maar toen ’s middags eindelijk het zonnetje weer een tevoorschijn kwam zijn we lekker de tuin in gegaan om…. onkruid te wieden. Verder hebben we een sproeisysteem aangelegd in de plantenbak.

Het weekend hebben we ook een boel klusjes in de tuin gedaan, een moestuintje aangelegd. Zijn we nog even patatjes wezen eten in Muiden. Naar de speeltuin geweest en de laatste twee tegels in de achtertuin zijn gelegd. Voor nu zijn we wel even klaar met de tuin! Oh en we hadden nog een super leuk klusje gedaan, de jaloezieën schoongemaakt…. Wat je ook doet, koop vooral geen zwarte jaloezieën. Het enige wat je ziet is stof, stof en nog meer stof. Al staan ze wel heel mooi hoor, de zwarte jaloezieën.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *