Achter de schermen week 30 – 2021

Tijd voor het nieuwe kijkje achter de schermen. We hadden vorig weekend besloten er nog even een paar daagjes tussenuit te gaan, zijn bij een kasteel geweest en Jorrit deed weer eens een poging om te gaan hardlopen. Kijk je mee?

Maandagmorgen brachten we de kinderen naar de gastouder en kropen we met frisse tegenzin achter de computer. Op de een of andere manier kost het de laatste dagen iets meer moeite om aan het werk te gaan, zo in de zomervakantie. Tijdens de lunch besloot Jorrit om weer eens pesto eieren te bakken, dit keer met een beetje sambal en pijnboompitten erdoor.

Eind van de middag Melle en Eef weer opgehaald. We hadden die dag besloten dat we zouden kijken of we terug konden naar de camping. Het ‘proefkamperen’ was zo goed bevallen, dat smaakte naar meer. En jawel, ‘ons plekje’ was nog twee nachtjes vrij en zo stond er woensdag opeens weer een ‘vakantie’ op de agenda. Die avond dus begonnen om de net leeggehaalde caravan weer in te pakken.

De volgende dag gingen de kinderen weer een dagje bij de gastouder spelen en hebben wij nog wat kunnen werken. Tussen het werken door nog wat wasjes gedraaid en spulletjes voor de caravan bij elkaar gezocht. Toen de kids weer gezellig thuis waren hebben we pannenkoeken gegeten en hebben Eef en Jorrit nog wat in de tuin gerommeld.

Woensdagochtend hebben we eerst nog gekookt en de laatste dingetjes voor de camping bij elkaar gesprokkeld. Rond een uur of drie hingen we ‘het bakkie’ (zo noemde Eef de caravan vroeger) weer achter de auto op naar camping In de Rimboe in Ermelo. Daar hadden we precies hetzelfde plekje als vorig weekend, alsof we nooit weg waren geweest. Het neerzetten van de caravan ging dit keer wat minder soepel haha, we hebben voor het nodige vermaak gezorgd. Maar uiteindelijk stond de boel op z’n plek en kon de mini vakantie beginnen.

We hadden lekker wat eten mee dat we eerder die dag hadden gekookt, van een pastasalade, Turkse pizza’s tot een zelfgebakken appeltaart. Dus dat was wel even lekker smullen. Daarna nog wat spelletjes gedaan, heeft Jorrit een rondje gefietst op de mountainbike terwijl ik samen met m’n zus even snel haar tentje neerzette, want die kwam weer gezellig een nachtje logeren.

De volgende dag is er gezwommen, gefietst, gewandeld en koffiegedronken. En verder vooral even lekker helemaal niks. Melle had wel iets meer moeite om in slaap te komen dan tijdens het weekendje weg, maar we mochten nog steeds niet klagen.

Vrijdagochtend was het aardig fris in de caravan met als gevolg dat iedereen behoorlijk vroeg wakker was. We hebben nog een wandeling gemaakt en toen was het helaas alweer tijd om de boel in te pakken en naar huis te gaan. Wederom een hele korte vakantie, maar we hebben wel weer genoten.

Zaterdag de caravan weer leeggehaald, de auto opgeruimd, het huis aan kant gemaakt en de tuin onkruidvrij proberen te maken. Eind van de middag is Jorrit, na maanden niet te hebben hardgelopen wegens knieklachten, weer een eens een rondje gaan proberen. Hij heeft nieuwe hardloopschoenen, speciale zolen laten aanmeten en wat tips gekregen. En wonder boven wonder een klein rondje kunnen rennen zonder flinke pijn, woehoooo!!

Zondag stond er een familie-uitje op de planning, een bezoekje aan kasteel De Haar. We hadden mazzel met het heerlijke weer en het was maar goed dat vrienden hadden aangeboden om op Melle te passen, want met een baby daar in het kasteel was niet heel handig geweest. En er moest natuurlijk wel even een foto gemaakt worden in de middeleeuwse keuken. Binnenkort komen er een paar lekkere middeleeuwse recepten online haha.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *