Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 39 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – In het kijkje achter de schermen nemen we je mee in wat we zoal de afgelopen dagen hebben uitgespookt. Er werd gekookt, achter de computer gezeten, gespeeld, geknutseld en diensten gedraaid bij de brandweer. Kijk je mee?!

maandag kostte het enige moeite om Eef op school te krijgen. Ze zit er sinds de zomervakantie nog niet helemaal lekker in, wel een beetje balen want ze ging altijd met heel veel plezier naar school. Melle ging een dagje bij de gastouder spelen en wij hebben ons vermaakt in het kantoor, achter de computer. Tussendoor ben ik nog even naar de Boni gereden om de weekboodschappen in te slaan.

We hadden een aantal berichtjes binnengekregen over boeken die gereserveerd waren en nog niet bezorgd waren. Bleek dat er bij Bol wat problemen waren met het uitleveren van de gereserveerde boeken, grrr…. Gelukkig is het in de loop van vorige week opgelost en stroomden er daarna heel veel enthousiaste berichten over het nieuwe boek binnen!

Later op de middag ben ik de kleintjes gaan halen en is Jorrit nog een stukje gaan fietsen op de racefiets.

Dinsdag brachten we weer de nodige uurtjes door achter de computer en waren we bezig met een en ander in te plannen, uit te werken, foto’s bewerken en recepten verzamelen voor weer een hele rits nieuwe receptenkaartjes die je kunt vinden bij alle Boni supermarkten. ‘s Middags nog een video opgenomen, ging Evi bij een vriendinnetje te spelen, hebben Melle en ik nog een boodschapje gedaan en stond Jorrit ondertussen pannenkoeken te bakken. ‘s Avonds een berg wasgoed weggewerkt, TV gekeken en pianogespeeld.

Woensdag hebben we lekker een hele poos in de keuken doorgebracht om nieuwe recepten te maken. Toch wel de favoriete dag van de week wat werken betreft. Halverwege de middag ging Jorrit nog even met de racefiets op pad, even langs de brandweerkazerne in Almere. Melle deed ondertussen een middagdutje en Eef ging nog bij een vriendinnetje spelen. ‘s Avonds lekker gegeten en daarna ging ik naar yoga.

Het is te merken dat de leveringsproblemen van het nieuwe boek gelukkig verleden tijd zijn. Lekker en Simpel 10 jaar staat nu op plek 3 in de kookboeken top 10. Zooo gaaf! En ook zo bizar dat 200 hoofdgerechten ook nog op plek 9 staat. Dat boek is inmiddels al 6 jaar oud en toe aan de 31ste druk!

Donderdag hebben we in de ochtend nog even een paar dingetjes voor de site gedaan en daarna hadden we een afspraak staan in Amsterdam. Op de terugweg even gestopt voor een lekkere simpele lunch en daarna nog even aan de slag gegaan met het bewerken van een video.

Vrijdag hebben we met Melle even een boodschapje gedaan en wat lekkers gehaald voor de lunch. Op vrijdag gaat Eef niet naar de overblijf en komt ze gezellig thuis wat eten. We halen dan meestal wat lekkere broodjes, kaasstengels of een croissantje. Dit keer hadden we croissantjes, wat harde broodjes en een grillworst van de markt. ‘s Middags nog wat voor de site gedaan en daarna hebben we nog even wat gelezen en een spelletje gespeeld. ‘s Avonds een lekkere sushi bowl gegeten en op de bank gehangen.

Zaterdagochtend vertrok Jorrit weer vroeg richting de kazerne voor een 24uursdienst. Na een rustige start van de dag hebben we thuis nog even gezellig met z’n drietjes een wandeling gemaakt, boodschapje gedaan en lekker geknutseld toen Melle op bed lag. ‘s Middags nog even een appeltaartje langs gebracht bij de kazerne. Terwijl Jorrit aan een flinke hamburger zat, hadden wij op de terugweg lekker wat kibbeling gehaald.

Zondag zijn we, na een lekker croissantje als ontbijt, naar Dinoland in Zwolle geweest. Het was heerlijk weer en we hebben ons er prima vermaakt. ‘s Middags het huis nog een beetje aan kant gemaakt, gewandeld en even lekker niets gedaan.

Eind van de middag heeft Jorrit nog even voor ons gekookt en is daarna voor een avond-nachtdienst naar de brandweer vertrokken. Daar stond een heerlijke portie nasi te wachten en hebben ze nog voetbal gekeken.

Onze kookboeken