Achter de schermen week 41 – 2020

Een nieuwe week, dus een nieuw wekelijks kijkje achter de schermen. We nemen je weer mee in wat we afgelopen week zoal hebben gedaan, van het maken van lekkere recepten, ritjes op de bakfiets, scheuren door de modder en klussen in huis. Kijk je mee?

Maandagochtend ging Eef lekker bij de gastouder spelen. Sinds we de bakfiets in huis hebben is het steeds een strijd ’s ochtends wie Eef weg mag brengen, ‘ach laat mij maar’, ‘nee ik ga wel..’ ‘als ik nou Eef wegbreng kan jij alvast…’ Uiteindelijk ging Jorrit er op de bakfiets vandoor en kroop ik maar achter de computer.

De rest van de dag bestond uit het wegwerken van een boel e-mailberichten, het beantwoorden van een heleboel berichtjes op Instagram, recepten uitwerken, foto’s bewerken en nog wat andere computerklusjes. Na al dat zitten ging Jorrit eind van de middag nog even een rondje hardlopen. Hij trekt de deur nog niet achter zich dicht of het komt met bakken uit de lucht.

De volgende ochtend was het helaas geen fietsweer en opeens was er ook geen strijd om wie Evi naar de gastouder mocht brengen. Jorrit vond het prima dat ik het deed. Eerst nog wat dingetjes op de computer gedaan, een kopje koffie gedronken en daarna zijn we lekker de keuken in gegaan en hebben we gebakken uit eigen werk.

Ondertussen onze lades met bakspullen maar eens opgeruimd, want dat was me een puinhoop.

De volgende ochtend was het haasten geblazen om Eef op tijd bij de peuterspeelzaal te krijgen. We zetten dus nooit en wekker omdat Evi al maanden standaard om 07:00u wakker is. Behalve dus afgelopen woensdag, toen stond ze ‘pas’ om half 8 aan ons bed. Gelukkig was het voor de verandering even droog en dus kon ik lekker op de fiets terwijl Jorrit een rondje ging lopen met de hond.

Eenmaal thuis zijn we de keuken in gegaan, er stond weer een kookdag op de planning. Er zijn die dag zes hele lekkere recepten gemaakt, waaronder al een paar kerstrecepten. Eind van de ochtend heeft Jorrit Eef opgehaald bij de peuterspeelzaal en zijn ze samen gezellig een poffertje gaan eten. Ondertussen ging ik verder met het maken van de recepten.

De volgende ochtend waren we alweer vroeg bezig in de keuken, want we moesten aan de slag voor een paar hele leuke opdrachten. Ondertussen zat Eef lekker te kleien, knutselen en een hindernisbaan te bouwen.

’s Avonds, toen Eef op bed lag, lekker met een kop thee onder een dekentje gekropen en een boek gaan lezen op m’n e-reader. Ik ben begonnen aan het boek ‘Verdraaid’, echt super spannend!

De volgende dag wat wat gerommeld in huis, ben ik nog even langs de Hema gereden en met de hond naar het strand gereden. Onze wijk wordt momenteel opnieuw bestraat waardoor het een grote zand en blubber bende is. Fatsoenlijk de hond uitlaten is er nu niet bij, dus we rijden nu steeds met de bakfiets naar een grasveldje verderop of een naar het strandje vlakbij ons huis. Beer (de hond) vindt het in de bakfiets alleen niet echt een succes…

’s Avonds aten we voor de derde keer in twee weken tijd Spaghetti Aglio e olio. We aten er een focaccia met kruidenboter bij, een grote knoflookmaaltijd haha.

Zaterdagochtend ging Jorrit naar de Lage Vuursche om daar te mountainbiken. Eef en ik zijn ondertussen even bij mijn moeder op de koffie geweest. Zondag zijn we nog twee keer naar het strand gefietst om de hond uit te laten, piano gespeeld, in huis geklust, hardgelopen en lekker geluierd. En eind van de avond kwamen we er nog gezellig achter dat we iets van een lekkage hebben in huis, fijn! Hebben we vandaag, naast dat er gewoon gewerkt moet worden, weer wat te doen.

En afgelopen week is er ook wederom super veel gebakken uit ons boek ZOET! We hadden eigenlijk niet verwacht dat we zo ontzettend veel baksels voorbij zouden zien komen, te leuk! Hierbij weer een kleine selectie van al het lekkers dat we voorbij hebben zien komen. Deze week waren de appelkoeken en de karamel shortcake populair. Al blijven de cakerol en de stroopwafel cupcakes het ook goed doen.

We gaan deze week ook weer een ‘baksel-van-de-week-winnaar’ kiezen. Ook kans maken op een klein prijsje? Deel dan foto’s van jouw baksels en wie weet sturen we je een van onze andere kookboeken toe!

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 41 – 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *