Achter de schermen week 47 – 2021

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je weer zien wat we afgelopen week hebben gedaan. Van plotseling een dagje geen school, werken, lichtjes in de tuin en een fitheidstest bij de brandweer. Kijk je mee?!

Maandag brachten we Eef naar school en die had er weer helemaal zin in. In het weekend horen we regelmatig ‘dit is echt een saaie dag…’ Als we vragen waarom dan, dan is het antwoord omdat ze niet naar school gaat. Hahaha, beter zo dan andersom moeten we maar denken. Eind van de middag, nadat we een een aantal uren achter de computer hadden doorgebracht, was het tijd om de kleintjes weer op te halen. Daarna hebben we nog een wandelingetje gemaakt en werden er pannenkoeken gebakken. Ook zin in pannenkoeken? Hier vind je ons basisrecept voor pannenkoeken.

Ook de volgende dag ging Melle weer gezellig bij de gastouder spelen en Eef tussen de middag naar de overblijf, waardoor wij even een aantal uur ongestoord door konden werken. Al was Jorrit die dag niet echt vooruit te branden. Het was de nasleep van een nachtje logeren bij de brandweer met weinig slaap. Rond een uur of half 3 besloot hij daarom maar even een rondje te gaan fietsen op de racefiets. Daarna snel omkleden voor de pianoles om daarna weer om te kleden voor een avondje brandweer. Terwijl Jorrit de hort op was werd er thuis nog even gewerkt aan het verlanglijstje. Toen de kleintjes op bed lagen ben ik lekker met m’n boek op de bank gekropen met een kop thee erbij.

Woensdag werd er traditiegetrouw gewoon weer gekookt. We hadden wat lekkers voor Eef gemaakt voor de lunch, maar mevrouw ging bij een vriendinnetje spelen. Dus met een lege bakfiets kon ik van school weer richting huis en nu moesten wij ‘helaas’ de Sinterklaas tosti’s maar zelf opeten.

Toen alle recepten gemaakt en gefotografeerd waren en de keuken eindelijk weer een beetje aan kant was, ging Jorrit wat lampjes in de boom hangen. Eindelijk haha… Zodra het vroeg donker begint te worden mogen van mij de lampjes weer opgehangen worden. Het liefst zet ik ook al de kerstboom neer en luister ik de hele dag kerstmuziek, maar meneer vindt het nog veel te vroeg.

Donderdag heeft de een nog wat klusjes voor de site gedaan terwijl de ander Melle bezighield. Dat hebben we zo een beetje afgewisseld. Die middag ging Eef weer bij een vriendinnetje spelen. Ze zou echt het liefst iedere dag met iemand afspreken. Te grappig, want voordat ze naar school ging was ze helemaal niet zo van ‘buiten de deur spelen’. Die middag ontvingen we plots een berichtje dat Eef de volgende dag niet naar school hoefde, dus het was opeens weekend. ‘s Avonds moest er weer bijtijds gegeten worden, want Jorrit werd verwacht bij de brandweer voor een avondje les in technische hulpverlening.

De volgende dag konden we dus rustig opstarten, wat een luxe haha. Jorrit is daarna nog even het kantoor in gedoken om snel wat laatste dingetjes te doen voor de site. En na het ochtenddutje van Melle zijn we gezellig even een wandeling gaan maken in Laren, hebben we wat brood gekocht en een kaasstengel gegeten.

Thuis kon Melle gelijk door z’n bedje in voor het middagdutje, sprong Jorrit op de fiets en zijn Eef en ik nog even aan de knutsel gegaan.

Voor de rest hebben we het weekend ons een beetje verveeld als we eerlijk mogen zijn. Gelukkig kwam mijn zus nog langs met de kids en die bleven nog een hapje eten. Verder hebben een beetje in huis gerommeld, gewandeld, schaatsen gekeken, piano gespeeld, gemountainbiket, rondje tuincentrum gedaan en boeken gelezen. Eigenlijk was het achteraf wel een prima weekend haha.

Verder is er de afgelopen week weer heerlijk door jullie gekookt. We hebben heel veel lekkere recepten voorbij zien komen, super leuk! We zien ook dat ons nieuwste boek, Vegetarisch, erg in de smaak valt en hebben veel enthousiaste berichtjes ontvangen. En als afsluiter hebben we een paar schermafbeeldingen gemaakt van het lekkers dat we gisteren voorbij hebben zien komen.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *