Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 50 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Van even wennen aan het nieuwe ritme, werken in m’n eentje tot een rondje door Ermelo en een bezoekje aan Loods5 kijk je mee?

Maandagmorgen stond er voor Jorrit een dag werken bij de brandweer op het programma. Een dag vol oefeningen. Gelukkig begon dat wat later dan normaal en kon hij nog mooi even helpen om iedereen in de kleren te hijsen en broodjes smeren. Daarna ging Jorrit de deur uit en bracht ik Eef naar school en daarna door naar de gastouder. Toen weer naar huis en aan het werk. Het is wel even wennen dat Jorrit opeens vaak weg is en ook meestal gelijk 24uur van huis is. Van Jorrit kreeg ik als verrassing een hele leuke verrassing! Iedere keer als Jorrit 24 uur van huis is mag ik een vakje openmaken.

Na een dagje achter de computer te hebben doorgebracht heb ik de kleintjes opgehaald en niet veel later was Jorrit klaar en kwam hij weer naar huis. We hebben even samen gekookt en daarna nog gespeeld en gerommeld in huis.

De volgende morgen bracht Jorrit de kids weg en ben ik, na een rondje te hebben gelopen met de hond, aan het werk gegaan. Daarna hebben we samen nog de nodige tijd achter de computer doorgebracht om recepten uit te werken, mailtjes te beantwoorden en nieuwe dingen in te plannen. ‘s Middags kwam er gezellig een vriendinnetje van Eef spelen. Eind van de middag ging Jorrit naar Almere voor een avond-nachtdienst. Thuis piepte ik wat poffertjes op voor de kinderen en maakte ik voor mezelf een stamppotje klaar.

De volgende dag hebben we samen lekker nieuwe recepten voor de website gemaakt. Na lekker wat uurtjes te hebben gekookt en een broodje te hebben gegeten, was het tijd om Evi naar zwemles te brengen. Na zwemles zijn we nog even langs opa en oma gereden en daarna thuis het eten van eerder die dag opgepiept en lekker gegeten.

Donderdagochtend was Jorrit heel vroeg naar Almere vertrokken voor zijn eerste 24uursdienst sinds hij beroeps is. Hij kon dus niet met lege handen die kant op en had een taartje mee en nog een zelfgemaakte bananencake. Het was een erg leuke dienst. Lekker gezwommen, gesport, gekookt en geoefend. Zelf heb ik lekker gewerkt met kerstmuziek op de achtergrond en na schooltijd ben ik met Evi en Melle nog naar het tuincentrum geweest.

Vrijdag ging Eef naar school en wij hebben met Melle even een boodschapje gedaan. Daarna Evi opgehaald om thuis een broodje te eten, even te spelen en daarna nog twee uurtjes naar school. Ondertussen nog wat gesport, wat gedaan voor het werk en even de speelgoedkast uitgemest.

Het weekend hebben we een rondje door Ermelo gelopen, gesport, gerommeld in huis, kregen we visite over de vloer, zijn we naar Loods5 geweest en hebben we lekker een poke bowl met kip gemaakt.

Onze kookboeken