Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 51 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – Zoals iedere week delen we ook vandaag weer het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we de afgelopen dagen hebben gedaan. Van het maken van de laatste kerstrecepten, voorbereidingen voor kerst tot dienst bij de brandweer en schaatsen op de Oostvaardersplassen. Kijk je mee?

Maandagmorgen was Jorrit al de deur uit toen mijn wekker ging. Terwijl Jorrit aan het werk was bij de brandweer, was ik druk bezig om iedereen thuis in de kleren te hijsen, ontbijtjes te maken en op tijd op school te krijgen. Maar…. dat laatste was plotseling niet nodig, want Eef haar juf was ziek. Uiteindelijk wilde Evi graag met Melle mee naar de gastouder en heeft ze daar lekker meegespeeld met de kindjes. Daarna ben ik een lijstje gaan maken voor de weekboodschappen en toen dan klaar was, richting de supermarkt gereden. Ondertussen was Jorrit tijdens de dienst aan het oefenen, sporten en aan het leren voor zijn vrachtwagentheorie.

Na de boodschappen heb ik de nodige uurtjes achter de computer doorgebracht en daarna was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Eenmaal weer thuis hebben we lekker een beetje gerommeld met z’n drietjes en een lekker hapje gegeten. Op de kazerne waren de mannen ook aan het koken en zeer regelmatig wordt een van onze kookboeken erbij gepakt, super grappig.

De volgende morgen kwam Jorrit mooi op tijd thuis om Melle naar de gastouder te brengen, hebben we even met de hond gewandeld samen en daarna gingen we aan het werk. Eind van de ochtend stond de postbezorger voor de deur met twee heerlijke warme vesten voor thuis. Want we hadden het toch best wel koud als je een tijdje stil zit achter de computer.

Die avond werden er pannenkoeken gebakken, gespeeld en stond er nog een oefenavond bij de brandweer op het programma.

Woensdag stond weer in het teken van het maken van nieuwe recepten. Op een verdwaald receptje voor dit jaar na, zijn we alweer druk bezig met het maken van nieuwe dingen voor januari. Verder hebben we nog wat mailtjes weggewerkt, foto’s bewerkt, moest Evi naar zwemles en ging ik ‘s avonds nog naar yoga.

De volgende dag heb ik weer wat uurtjes in het kantoor doorgebracht terwijl Jorrit bezig was om nog wat proefexamens te maken voor zijn vrachtwagentheorie. Begin van de middag was het namelijk tijd voor het echte theorie examen. Het examen was nog maar net begonnen en nog geen tien minuten later kreeg ik al een belletje. Ik dacht nog hij is vast z’n ID kaart of iets vergeten, maar nee hoor hij was al klaar en geslaagd.

‘s Middags samen nog wat gewerkt, gesquasht, de kinderen opgehaald, gekookt en de spullen ingepakt voor de volgende 24uursdienst.

De volgende morgen was Jorrit weer vroeg de deur uit. Inmiddels begint het wel aardig te wennen dat Jorrit nu opeens best veel van huis is. Toen Eef op school zat, hebben Melle en ik even wat lekkers gehaald voor de lunch, koffie gedronken en gekleurd. Daarna was het tijd om Eef op te halen om thuis een broodje te eten en daarna weer naar school te brengen. Melle naar bed, ik even met een stofzuiger door het huis en daarna weer richting school om Eef op te halen. En toen hadden we lekker weekend!

Jorrit was ondertussen aan het oefenen, moest nog uitrukken voor een auto ongeval en heeft nog gesport en lekker gekookt.

Toen Evi en Melle ‘s avonds op bed lagen, ben ik even (digitaal) door de folders gaan bladeren en daarna heb ik een kop thee gezet en Netflix aangeslingerd. Vlak voor het slapen gaan belt Jorrit altijd nog even om te horen hoe de dag was en te vertellen over zijn dienst. Daarna nog even verder gekeken naar de docu over Harry & Megan en toen onder de wol gekropen.

Het weekend begon lekker rustig aan, hebben we een boodschapje gedaan, kerstpakket van de brandweer uitgepakt, zijn we op verjaardagsvisite geweest, ging de pieper tot twee keer toe, zijn we naar Jorrit zijn broer in Amsterdam geweest, geschaatst op de Oostvaardersplassen, voetbal gekeken en bleef er een collega van Jorrit eten.

Onze kookboeken