Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bakplaat met bloemkool, kip en aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    30 min. oventijd
bakplaat met bloemkool, kip en aardappel

Dit recept maak je heel eenvoudig op een bakplaat. Het is een kwestie van de ingrediënten snijden en dan hup de oven in. Eerst de aardappels en dan de rest van de ingrediënten. Makkelijk, lekker en vrij snel klaar! In plaats van bloemkool kun je ook kiezen voor broccoli en in plaats van kip zou je ook kunnen kiezen voor vegetarische balletjes.

Meer bakplaat recepten kun je hier vinden!

aan de slag met de bakplaat met bloemkool!

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Schil de aardappels en snijd de aardappels in kleine stukjes. Meng in een bakje de olie en de kruiden. Giet 1 theelepel van de kruidenolie over de aardappeltjes. Meng dit goed door elkaar en verdeel de aardappeltjes over een bakplaat (met bakpapier). Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Meng ondertussen de rest van de kruidenolie met de bloemkool en kip. Als de aardappeltjes 15 minuten gebakken hebben, voeg je de bloemkoolroosjes en kipstukjes toe en bak je dit nog 15 minuten in de oven. Na ongeveer 30 minuten zijn alle ingrediënten gaar en zacht.

Tip: iedere oven werkt net even anders. Het kan zijn dat bij jou dit gerecht wat langer in de oven moet. Prik dus na 30 minuten even in de bloemkool en aardappel om te kijken of ze zacht zijn).

bakplaat met bloemkool, kip en aardappel

Bewaar het recept voor de bakplaat met bloemkool, kip en aardappel op Pinterest

bakplaat met bloemkool, kip en aardappel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Cola kip”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.